El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els Ídols que inspiraren les creences de fa milers d'anys, ara en el MARQ

No tens pla per aquest cap de setmana? Fes un viatge en el temps i coneix en el Museu Arqueològic d'Alacant els Ídols de fa més de 4.000 anys.

'Ídols. Mirades Mil·lenàries', és el títol de l'exposició que es pot visitar al Museu Arqueològic d'Alacant fins al pròxim 19 d'abril. Són 226 peces de 20 museus d'Espanya i Portugal.

Manufactures en pedra, ós i altres matèries que "evoquen el cos i el rostre humà", i elaborades entre la segona meitat del segle IV, i la primera del III mil·lenni abans de Crist.
La mostra és un èxit i en el seu primer cap de setmana ha rebut més de 1.500 visitants. Des del MARQ expliquen que són "imatges que podrien simbolitzar les relacions entre membres d'un clan o inclús ser ferramentes de manipulació social, destinades a mantindre l'ordre i la jerarquia establerta. En qualsevol cas, totes aquestes peces van formar part d'una narrativa social, amb tantes semblances i diferències entre elles com les que hi havia entre els individus i comunitats que les van crear".

 

Ídols, Imatge del MARQ

 

La mostra es pot visitar per lliure, o en una de les visites guiades, de dimarts a divendres a les 17.30 hores, dissabtes a les 12 hores i a les 18 hores, i diumenges a les 12 hores. Les entrades poden adquirir-se en el mateix museu o a Instanticket.