El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els IES Cotes Baixes i Andreu Sempere d'Alcoi es beneficiaran del programa 'Edificant'

Reunió del govern amb representants dels centres educatius per explicar Edificant / Ajuntament
No es millorarà el Pare Vitòria i el CIP FP Batoi, ja que, aquest últim, de moment no precisa obres

Les millores més importants són la remodelació integral de l’Andreu Sempere i la construcció en el solar enfront de Cotes Baixes d’aules taller per aglutinar els cicles que ara es troben en altres llocs de la ciutat com a les Aules Verdes. A més, hi ha obres menors tots els centres públics de primària

La Generalitat Valenciana ja hi ha donat a conèixer quins centres educatius subvencionarà amb el Pla 'Edificant'. Les actuacions més importants se centren en Cotes Baixes i Andreu Sempere, encara que hi ha obres menors tots els centres públics de primària. Fora d'Edificant queden el Pare Vitòria i el CIP FP Batoi. Aquest últim, per la seua modernitat, no necessita cap actuació, segons ha informat l'Ajuntament. Cal recordar que el programa Edificant destina vora 700 milions d'euros a distints centres educatius del territori valencià. Els ajuntaments es fan càrrec de la part tècnica, és a dir, del projecte, contractació, construcció, adreça i certificació de l'obra.

Les millores més importants són la remodelació integral de l’Andreu Sempere i la construcció en el solar enfront de Cotes Baixes d’aules taller per aglutinar els cicles que ara es troben en altres llocs de la ciutat com a les Aules Verdes.

D’altra banda, 'Edificant' també ha acceptat projectes per als centres de primària, que si bé no són quantitats tan elevades si que són molt importants per a les comunitats educatives d’aquests centres. El CEIP Sant Vicent podrà realitzar el tancament del terrat per a ús de la biblioteca, l’execució d’un nou magatzem esportiu i la substitució de les finestres de la façana. Al CEIP Romeral, es farà l’adequació nova sala de reunions de professors, el cobriment de la pista esportiva, i la substitució de la caldera. Tomàs Llácer, amb el cobriment de la zona esportiva i accés al bus. Instal·lació d’un sistema de refrigeració al centre. Horta Major, tindrà la instal·lació de la Caldera de Gas i Miguel Hernández, la col·locació de dues marquesines al pati.

El regidor d'Educació, Alberto Belda, destaca "la importància del pla per l’amplitud de beneficiaris i perquè posarà al dia totes les instal·lacions educatives públiques d’Alcoi, que a més, han sigut demandades des dels propis centres amb un procés participatius sense precedents. Les millores van ser aprovades pels consells escolars dels centres i pel plenari municipal".