El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els informes tècnics de la Generalitat redueixen a només 130.000 metres quadrats edificables el polígon de Pagos d’Alcoi

Imatge d'Alcoi des del Preventori /AM

És només una quinta part dels 274.394 metres que apareixen en la primera versió del Pla General Estructural d’Alcoi de 2015.
 

Amb aquesta reducció, la previsió de creixement d’àrees industrials es redueix a 391.000 metres quadrats a tot Alcoi.

L’empresariat i la ciutat necessiten més per a créixer i atraure inversions. Alcoi continua, i sembla que continuarà sense opcions clares per a créixer industrialment tot i la demanda de l’empresariat des de fa dècades. La proposta de la zona de Pagos, defensada pel govern municipal, queda reduïda a una quarta part del previst pel seu impacte paisatgístic. Ho ha determinat la Generalitat.

Un informe de la Direcció general d’Ordenació del territori de la Generalitat redueix l’extensió del futur parc empresarial de Pagos un 20 per cent al.legant afecció paisatgística. Tot i això, el govern municipal insisteix que eixa àrea, molt pròxima a l’actual polígon Santiago Payá (passat el Pont de Fernando Reig a la dreta) és la millor per ampliar el sol industrial, la Generalitat no pensa el mateix i així ho reflecteix la darrera revisió del PGOU que ja inclou la reducció de metres que exigeix la Generaliat.
 

Aquest informe deixa en 219.833 metres quadrats la superfície total, de la qual només són edificables 130.900 metres. O cosa que és el mateix, una quinta part dels 274.394 metres que apareixen en la primera versió del Pla General Estructural d’Alcoi de 2015. El polígon sembla, per tant, inviable. No ajuda que el 100 per cent del sol siga de mans privades. Tampoc la limitació esmentada de construir pels motius mediambientals.

Creixement insuficient

 

L’empresariat d’Alcoi reclama més sòl industrial per a créixer i també per a atraure noves inversions, especialment d’empreses tecnològiques. Amb la proposta de La Canal en els tribunals i la reducció del 20% de Pagos, el creixement previst queda en 645.178 metres, repartits entre Pagos, Sant Benet i l’ampliació del polígon de Santiago Payá en direcció al parc natural de la Font Roja. En total, 391.505 metres quadrats edificables.