El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els instituts comarcals han arreplegat 3.400 quilos de residus orgànics que han transformat en 80 quilos de compost

El programa, tot un èxit en els instituts que han participat, continuarà en el curs 2022-2023.
 

Ha sigut gràcies al programa de compostatge que el Consorci Terra ha fet en instituts, i on han participat centres d'Alcoi, Muro, Cocentaina, Benilloba o Ibi.

El consorci Terra consolida el programa educatiu de compostatge, que ha sigut un èxit en els instituts on s'ha posat en marxa. El programa va començar en setembre, amb el lliurament dels materials necessaris: un compostador, poals airejats i termòmetres. També es va fer un procés de formació i assessorament tècnic, i al llarg del curs s'han fet visites de revisió per comprovar que tot es feia correctament.

Un dels compostadors als instituts


I les xifres ho diuen tot: durant el curs s'han format 133 professors i vora 500 alumnes, que en total han arreplegat 3.391 quilos de residus orgànics i els han transformat en 80 quilos de compost. Part dels residus arreplegats procedeixen dels horts escolars, però el programa també ha eixit dels instituts i ha arribat a les famílies, ja que altra part dels residus els han portat de les seues cases, on han aplicat també tècniques de separació.

En el programa enguany han participat 18 instituts de l'Alcoià, el Comtat i l'Alacantí, l'àrea que cobreix el Consorci Terra. De les nostres comarques han participat centres d'Alcoi, Muro, Cocentaina, Ibi o Benilloba. Tots ells han rebut un diploma per la seua participació i han mostrat la seua satisfacció pels resultats del projecte. Aramultimèdia va estar en el lliurament de diplomes i et recordem de nou este vídeo que mostra la implicació dels instituts en el programa.