El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els integrants del programa Dona Mare s'ajunten per a celebrar un desdejuni

El programa Dona Mare és un projecte de promoció social que pretén: afavorir la trobada, orientar i acompanyar, ser un suport en el procés de la seua promoció personal i sociolaboral, i que aprenguen a valorar les seues capacitats.

El programa Dona Mare ha donat la benvinguda al 2019 amb un desdejuni on han participat diverses mares amb els seus fills. Aquest programa és subvencionat per l'Ajuntament d'Alcoi amb 30.000 euros mitjançant un conveni de col·laboració.

La regidora de Polítiques Socials, Aroa Mira, explica que Dona Mare “és un programa ja consolidat, que pensàvem que era necessari per a donar ferramentes a les dones i els seus fills, per a millorar en les seues vides abordant diferents aspectes: el personal, el familiar, el laboral, etc". 

Es tracta d'un projecte de promoció social que pretén afavorir la trobada, orientar i acompanyar, ser un suport en el procés de la promoció personal i sociolaboral, i que els participants aprenguen a valorar les seues capacitats i a prendre decisions. Va dirigit als següents col·lectius: dones amb menors a càrrec seu, dones amb maltractament per part de la parella, escassos o nuls recursos econòmics, baix nivell cultural, la qual cosa dificulta la possibilitat de la incorporació en el món laboral, i escasses competències personals i professionals.

El programa es divideix en dues àrees: ÀREA DONA, amb què desenvolupar amb les dones una acció integral buscant empoderar-les; i ÀREA FAMILIAR, amb què potenciar en les famílies la seua integració en l'àmbit comunitari a través d'una formació integral amb la unitat familiar.