El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els lladres de l'Ermita de Planes no furtaren el més valuós malgrat destrossar l'altar

Pressumptament, els lladres entraren per una finestra molt menuda en la qual cap una persona poc corpulenta de la grandària d'un xiquet. Els fets es troben sota investigació. 

Els feligresos continuen encara en 'shock' i tot continua sota investigació de la Guàrdia Civil. Encara no està clar si fou una única persona o més d'una els que entraren a robar a l'ermita del Sant Crist de Planes. El més sorprenent de tot és que no furtaren el més valuós. Segons el president de la Confraria del Santíssim Crist de Planes, Luis Català, creu que estaven buscant alguna cosa valuosa soterrada en un dels altars de l'Ermita. Segons Català, no tenen constància de que hi haguera allí res de valor.

L'acte vandàlic ha tingut com a conseqüència el robatori del punyal i la corona de la Mare de Déu dels Dolors, la corona del crist, i un caliç utilitzat a les misses. No és la primera vegada que entren a furtar a aquest lloc sagrat, però sí que ha sigut l'ocasió on més han destrossat. El més impactant és com ha quedat un dels altars laterals: totalment destruït i amb un forat baix.

També és sorprenent com, abans de rebentar l'altar, deixaren damunt d'una cadira una figura d'un crist totalment intacte.


Luis Català assegura que no han furtat el més valuós com puguen ser uns canelobres, làmpares o quadres de gran valor que van ser exposats, fins i tot, a Alcoi en 'La llum de les imatges'. Català assegura que aquests quadres sí tenen gran valor.

Valor sentimental

Un dels retors de Planes, Arnulfo Delgado, assegura que els feligresos "estan molt dolguts i commoguts". També crida l'atenció el lloc per on presumptament han accedit: una finestra molt menuda en la qual cap una persona poc corpulenta de la grandària d'un xiquet. Després d'accedir, forçaren una porta que dóna a l'Ermita pròpiament. Tot es troba sota investigació i Planes demana que la investigació acabe sabent qui és el lladre o lladres

Delgado conta que "algunes veïnes de Planes han arribat a plorar perquè mai havien vist una cosa així". Assegura que "la feligresia és molt devota" i hi ha "un dolor molt gran".