El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els majors també gaudeixen de la Fira de Cocentaina

Aquest 29 d'octubre ha tingut lloc un esmorzar on els familiars han pogut acompanyar els residents.

El Centre de respir Real Blanc de Cocentaina ha organitzat un conjunt d'activitats prèvies a la Fira de Tots Sants perquè els majors allí interns puguen gaudir de l'esperit firer. El dijous 31 de novembre s'organitzarà un recorregut pel centre històric visitant diferents paradetes de la Fira, mentre que el dilluns 4 de novembre l'alcaldessa i la regidora de Fira visitaran el centre de respir per a fer entrega de productes típics de Fira.

El centre de respir disposa de 30 places, enfocades a persones amb deteriorament cognitiu i psicomotriu. Al llarg de l'any, aquest servei públic, depenent de l'àrea de benestar de Cocentaina, organitza programes d'estimulació i activitats diàries que es veuen complementades amb iniciatives en ocasions especials. És el cas de la Fira de Cocentaina, prèvia a la qual s'ha planificat, entre altres activitats, un taller de pintura i un bingo especial. Aquest 29 d'octubre ha tingut lloc un esmorzar on els familiars han pogut acompanyar els residents.

Elena Sierra, Tasoct del Centre Real Blanc, assegura que la Fira "permet avivar els sentits dels interns, fent-los recordar olors, sabors, sensacions..." Quelcom positiu, recorda Sierra, ja que gran part dels majors del centre pateixen malalties mentals com ara demència i alzheimer.