El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els menjars casolans de la Vall d’Albaida recollits en una guia gastronòmica

Els plats que es presenten en la guia realcen els productes més característics dels pobles valldalbaidins.
  • Aquesta Guia Gastronòmica recull més d’una vintena de receptes en valencià, castellà i anglés.

  • Les receptes han estat elaborades pels cuiners de l’Associació d’Hostalers de la Vall d’Albaida (AHVAL) i la Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida.

En l’actualitat, visitar ciutats arreu dels cinc continents s’ha convertit en una modalitat turística pràcticament impossible, però, des de Turisme Vall d’Albaida, tenen clar que la nostra gastronomia no té cap cosa a envejar a cap cuina del món.

El departament de Turisme de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida ha elaborat la seua particular Guia Gastronòmica, accessible a través del web www.valldalbaida.com. Els 34 municipis que conformen la comarca es presenten com un vertader atractiu cultural i natural gràcies a la seua proximitat a la costa i amb les capitals de província com ara València o Alacant.

A banda de la localització i l’entorn en què es troba la Vall d’Albaida, els nostres pobles han tingut des de sempre una arrelada tradició gastronòmica, motiu pel qual des del departament de turisme se’ns convida a fer un tast dels plats típics de cadascun dels municipis.

Tenint en compte la dificultat per a viatjar i desplaçar-se, la Guia Gastronòmica presenta un recull de receptes extretes del calendari de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA) i del llibre Menjar i gaudir la Vall d’Albaida, elaborades pels cuiners de l’Associació d’Hostalers de la Vall d’Albaida (AHVAL) i la Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (COEVAL).

Al document, el qual es pot descarregar de manera gratuïta fent click en aquest enllaç, es poden trobar més d’una vintena de receptes en valencià, castellà i anglés que serveixen per a realçar els productes més característics dels pobles valldalbaidins. L’arròs amb fesols i naps, la borreta, el gaspatxo de Mariola, la paella del Benicadell o els rotllets de Sant Blai són tan sols alguns dels menjars que se’ns ofereixen.