El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els millors jugadors nacionals d'hoquei sub-16 es donen cita en Alcoi

A la dreta, Vicent Martí, amb el regidor d'esports Alberto Belda, i el director del centre d'esports Miguel Juan.

Vicent Martí, del comité autonòmic d'hoquei: "La Federació Valenciana ens sentim com a casa, i la Federació Espanyola està encantada. Per als esportistes i les persones que els acompanyen, vindre a Alcoi és una festa".

Esport d'alt nivell a Alcoi aquest cap de setmana. Si fa poc anunciàvem el Trofeu Internacional de Futbol, ara parlem d'hoquei i la competició nacional de seleccions autonòmiques sub-16. No sols suposa una interessant oferta esportiva, sinó que els hotels de la zona han penjat el cartell de ple per l'afluència d'aquest turisme esportiu.

Alcoi acull del 13 al 16 de juny el 24 campionat d'Espanya de seleccions autonòmiques masculines sub-16. Fins a 10 comunitats participen en el campionat, amb "un alt nivell", explica Vicent Martí, secretari general de la Federació de Patinatge i president del comité autonòmic d'hoquei sobre patins. "Alguns dels xavals que participen, de la selecció catalana o gallega, possiblement a nivell tècnic siguen els més potents, i l'any pròxim podrien formar part de la selecció absoluta d'hoquei sobre patins". Destacar que amb la selecció valenciana participen joves del Patin Alcodiam.

Les seleccions que hi participen són la valenciana, la d'Aragó, Astúries, Galícia, Catalunya, Andalusia, Castella i Lleó, Euskadi, Navarra i Madrid. Els partits comencen dijous 13 a les 9 del matí al pavelló Miguel Sarsa del poliesportiu Francisco Laporta. Les finals seran ja diumenge, amb l'últim partit previst a les 12,45. Vicent Martí confia en un bon resultat de la selecció valenciana, que en els últims anys ha quedat tercer en aquesta competició per autonomies. Pots consultar ací tots els horaris i partits

Cal dir que Alcoi acull el campionat masculí, però el femení també se celebra al mateix temps, aquest cap de setmana, però a Cocentaina. En aquesta ocasió hi participen 8 seleccions, i en l'anterior edició la selecció valenciana va quedar sisé. Vicent Martí reconeix el problema amb l'hoquei patins femení, perquè "en juvenil deixen de ser mixtos, i es perd el referent de les xiques. Costa molt completar una selecció femenina, fem un esforç i no ens acaba de cundir massa, la veritat".


Competicions esportives que també "menegen l'economia"


Alcoi està convertint-se en un referent esportiu, acollint competicions d'alt nivell durant tot l'any. Així ho assegura Vicent Martí, qui diu que "la Federació Valenciana ens sentim com a casa, i la Federació Espanyola està encantada. Per als esportistes i les persones que els acompanyen, vindre a Alcoi és una festa".

Així, aquestes competicions, a més de la part esportiva, té també influència en el turisme i l'economia. El regidor d'esports Alberto Belda assegura que amb el campionat d'hoquei i el trofeu de futbol els hotels de la zona estan plens: "amb els equips i les persones que acompanyen els jugadors es meneja l'economia, que també és important".