El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els Moros i Cristians de Cocentaina a punt de ser d’Interés Turístic Nacional

Imatge de l’alardo de Moros i Cristians de Cocentaina.

Tots els grups polítics de l’Ajuntament (PSOE, Compromís, PP, Ciutadans i EU) van votar a favor d’aquesta iniciativa presentada al mes d’abril.

L’Ajuntament té “moltes esperances” i espera que aquesta declaració “arribe abans d’agost”, però, malgrat això, creuen que “que hem de ser prudents”.

Cocentaina està cada vegada més a prop d’aconseguir “la tan esperada” declaració d’Interés Turístic Nacional i l’últim “gran pas” en aquest sentit ha estat la validació de l’expedient presentat a la Direcció General de Turisme de la Comunitat Valenciana. Ivan Jover, actual regidor de Turisme, ha declarat que aquesta notícia “ens dona moltes esperances”, però afegeix que “hem de ser prudents”, ja que encara necessiten la “ratificació definitiva” del Ministeri de Turisme, Indústria i Comerç.

 

Per tal d’assolir aquesta declaració, l’administració estatal haurà de comprovar que els Moros i Cristians de Cocentaina compleixen “tots i cadascun dels punts” necessaris per a obtenir el “títol honorífic”. I és que, arribar fins aquest punt, ha suposat “un llarg procés de treball” a causa d’una “normativa molt més exigent” que ha generat “27 impactes o repercussions en premsa”, “una pàgina web pròpia” i “una memòria que reivindica i destaca l’antiguitat de les festes”.

 

A les paraules d’Ivan Jover, se suma Mariona Carbonell, regidora de Festes, qui “espera que aquesta declaració” arribe “abans del mes d’agost, perquè així es puguen celebrar les festes d’enguany amb la declaració en ferm”, ja que açò contribuirà a “fer més destacades les nostres festes”, de la mateixa manera que el títol d’Interés Turístic Nacional el 2019 va impulsar notablement la Fira de Tots Sants.