El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els Moros i Cristians d'Alcoi, ara en la premsa russa

Les festes de Moros i Cristians, explicades en rus
L'aerolínia Aeroflot inclou les festes en la seua revista, i també apareixen en l'edició russa del Cosmopolitan

Si saps rus, ací pots llegir els articles complets sobre la festa alcoiana en l'edició russa del Cosmopolitan i en la revista de l'aerolínia Aeroflot. Després ens contes que tal!

Resulta curiós vore les imatges tan properes de les festes de Moros i Cristians d'Alcoi, acompanyades de l'escriptura russa. Dos publicacions russes han dedicat espai per a les festes alcoianes. En concret es tracta de l'edició russa de la revista Cosmopolitan, que dedica dos pàgines als Moros i Cristians. I per l'altra la revista de l'aerolínia Aeroflot, que es reparteix en el trajecte entre Moscou i Alacant. Ací a la dreta pots vore una imatge de les publicacions, però si a més saps rus, pots llegir els articles complets sota la imatge, adjunts com arxius pdf.

Des del consistori alcoià es mostren molt satisfets per aquesta repercussió. Expliquen que segons les estimacions de Turespaña, les dos publicacions russes tenen una tirada conjunta de 165.000 exemplars, i que "l'Ajuntament hauria d'haver desemborsat al voltant de 62.000 € si aquesta promoció s'haguera contractat de forma tradicional".

Aquestes dos publicacions se sumen a les que ja hem vist com la del diari neerlandés 'de Volkskrant'; o quan la premsa alemanya va fer difusió del cementeri d'Alcoi. Són els resultats que comencen a vore's del viatge de premsa que es va organitzar l'any passat i en el que es va convidar a periodistes alemanys, holandesos, o russos, entre altres.