El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Germán Llorca-Abad,

Germán Llorca-Abad

Els Moros i Cristians de 2020

En només 15 dies hem sabut perquè el Covid-19 és tan perillós. Només calia que algú explicara de forma coherent, amb informació i dades, quin era el risc: col·lapsar el sistema sanitari.

En pocs dies hem aprés que les epidèmies tenen "curves" i que la prevenció és el que permet esclafar el cim més alt de la "muntanya". I jo dic, no hauríem de planificar ja les festes de MMiCC de 2020 per a un moment millor?

Tot l’alarmisme previ, per com s’estan desenvolupant els fets, estava justificat (tot i que, insistisc molt, no ben informat). El dimarts dia 10 de març de 2020 serà recordat com el dia que es van haver de suspendre les Falles. I no eren les primeres festes que se suspenien en el món. Irlanda havia suspés ja les celebracions del Dia de Sant Patrici i són incontables les mesures que s’han pres per a evitar situacions potencials de transmissió. Només recordar-vos, que a hores d’ara, Itàlia continua aïllada del món.

No és qüestió se ser més alarmistes que l'alarma del Covid-19, però enguany no pinta bé perquè les festes de Moros i Cristians es puguen celebrar en les dates habituals. No recorde l’última volta que vaig escriure alguna cosa positiva sobre el Govern Local (mea culpa), però crec que les decisions adoptades, i que presentava fa poc l’alcalde Toni Francés, són del tot encertades (i encara hauran de vindre’n més). Me n'adone que no som plenament conscients de quina és la que està a punt de caure i que les decisions al respecte no dependran del Govern Local.

Per què no avançar-nos a la cancel·lació (ajornament) de les festes? Per què no demostrar el sentit i la responsabilitat d’una societat sensata? Sense fer estridències. Sense imbecil·litats polítiques ni interessos partidistes. Planificant-ho amb temps i amb el màxim consens possible, per part de tots els sectors implicats. No? La idea no és que tot isca el millor possible? 

I si enguany, per una contingència sobrevinguda i que s’escapa de tot control, s’hagueren de portar les festes a un altre espai del calendari més "segur", jo no perdria ni un minut i em posaria a treballar ja. I si, finalment, l’evolució de tota esta història del Covid-19 fóra favorable i les festes no s’hagueren de canviar de dies... MILLOR!