El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els municipis competeixen per vore qui recicla més: Arriba el repte del Consorci Terra i Ecoembes

En el vídeo, visitem un dels punts d'informació del repte a Cocentaina, així com una de les xarrades a l'IES Pare Arques.

El Consorci Terra porta fins a les nostres comarques el repte del reciclatge. Els municipis tenen vora dos mesos per incrementar el percentatge de reciclatge que s'arreplega del contenidor groc, i el guanyador rebrà un premi en metàl·lic per a una ONG local. Per animar a la participació, s'han fet xarrades en instituts i accions al carrer.

El Consorci de residus Terra, encarregar de l'arreplegada de residus a les nostres comarques; l'organització Ecoembes, i la Conselleria d'Economia Sostenible, participen en aquest repte que vol involucrar a tots els municipis. La idea és motivar als pobles perquè incrementen l'aportació al contenidor groc. Durant vora un mes s'han fet xarrades a instituts i accions de carrer als diferents municipis, i ara és quan comença el repte: en els pròxims mesos els municipis hauran d'incrementar els residus del contenidor groc en, almenys, un 15 per cent, un treball en el qual pot aportar cada cuitada.

L'acció s'emmarca dins del Pla d'acció d'Envasos de la Comunitat Valenciana. Participen en el repte un total de 37 municipis de l'Alcoià, el Comtat i l'Alacantí, integrats en la zona d'acció del Consorci Terra. En el vídeo visitem una de les xarrades i un punt d'informació al carrer per saber més del repte del reciclatge.