El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els museus d’Alcoi registren més de 550 visites en el seu Dia Internacional

Visites guiades, jornades de portes obertes, exposicions, música...

El 18 de maig s’ha celebrat el Dia Internacional dels Museus i l’Ajuntament d’Alcoi ha comptabilitzat més de 550 visitants en aquest dia, juntament amb el cap de setmana previ (15 i 16 de maig). S’han organitzat jornades de portes obertes, visites guiades i altres propostes culturals.

“El futur dels museus: recuperar i reimaginar” hA estat el lema, a escala mundial, del Dia Internacional dels Museus. Per a aquest esdeveniment s’han organitzat jornades de portes obertes en el Museu arqueològic Camilo Visedo, el refugi de Cervantes, el Museu Alcoià de la Festa i el MUBOMA durant els dies 18 i al llarg del dissabte i diumenge previs. En aquestes 550 visites, encara no estan comptabilitzades les del MUBOMA.


Els visitants han pogut gaudir a més dels nostres museus, de la Capella amb l'exposició “Poderoses” i una visita guiada. També l'IVAM CADA Alcoi s’ha sumat amb la programació durant el dissabte i el diumenge, l'exposició “Cronografías” i el cicle de Corrents Continus amb DJ SET de 17 a 20 h i amb Joe Pask a les 20 h. del dissabte.


De la mateixa manera, la Fundació Mútua de Levante durant la jornada del dissabte i en horari de matí i vesprada, va obrir les portes amb l'exposició “Al fil de la Memòria”. A totes aquestes activitats es va unir com tots els diumenges, el cicle de visites guiades a les Pintures rupestres de la Sarga, declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco amb visites guiades a les 10,11,12 i 13 hores.


La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, indica que “hem obtingut unes bones xifres tenint en compte que estem en una recent època de reobertura. Podem destacar que vam tindre visites de fora de la nostra ciutat de persones que s'interessen pel nostre patrimoni cultural en un any d'especial importància, en el qual la nostra destinació ostenta la capitalitat cultural valenciana”.