El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els Nanos de Cocentaina opten a ser festa d'Interés Turístic Local

S’ha fet una important recopilació d'articles i retalls de premsa, des de 1985 fins hui dia, recopilats a la Biblioteca Municipal, i que il·lustren molt bé el significat de la festa i ajuden a justificar la candidatura dels Nanos

La Festa dels Nanos, tradició d’origen remot que es celebra exclusivament a Cocentaina i la qual ha estat mantinguda majoritàriament pel veïnat del barri del Raval de Cocentaina, opta a ser declarada com a Festa d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana després de la declaració presentada pel grup PSPV-PSOE. Completats els tràmits de la sol·licitud per a la declaració, s’espera que aquesta siga atorgada per la Conselleria de Turisme en els pròxims mesos, segons l'Ajuntament de Cocentaina.

En els últims anys, Cocentaina ha perseguit que les seues festes tinguen reconeixement. És el cas de les Festes de la Mare de Déu, les quals també han aconseguit el reconeixement de Festa d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana.

Els Nanos també estan a punt de conseguir el reconeixement. En aquest sentit, s’ha fet una important recopilació d'articles i retalls de premsa, des de 1985 fins hui dia, recopilats a la Biblioteca Municipal, i que il·lustren molt bé el significat de la festa i ajuden a justificar la candidatura dels Nanos, posant en relleu la seua originalitat, l’antiguitat i la repercussió mediàtica.

El regidor de Turisme, Iván Jover, ha destacat la importància d’aconseguir aquesta declaració dient que "les regidories de Tradicions, Cultura i Turisme estem treballant conjuntament per a aconseguir diferents declaracions d’interés turístic per a les nostres festes i tradicions amb l’objectiu clar de potenciar la promoció de les nostres festivitats locals com a reclam turístic, ja que aquestes tenen una especial singularitat i pensem que cal protegir-les, potenciar-les i donar-les a conéixer més enllà de l’àmbit estrictament local".