El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els Navarros, de dinà en el Baradello de Moya

Els Navarros al Baradello de Moya

Més de 100 navarros s'han reunit aquest dissabte en el Baradello de Moya per celebrar la tradicional dinà. Calor, música i menjar per a commemorar els seus 150 anys

Jornada festiva també per a la Filà Navarros d'Alcoi que aquest dissabte 29 de juny ha celebrat la seua dinà. Una dinà commemorativa, perquè la filà compleix 150 anys. Per això, tots els festers i festeres lluïen una samarreta negra amb l'escut de les cadenes i les dates de 1870 i 2019.

Els més matines arrancaren la jornada esmorzant per donar pas a les competicions de cotos, futbol i sobretot, petanca. El descans del guerrer enllaçà amb el dinar oferit pel reboster de la filà i que va consistir en una potent paella, això sí amb xoriç per provocar els més puristes de l'arròs. Begudes espirituoses i música d'una xaranga amb components de diferents bandes de la Vall d'Albaida amenitzaren una vesprada molt calorosa que s'allargà fins ben entrada la matinada. A altes hores encara es veien samarretes negres pels diferents pubs i terrasses de la ciutat.