El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els nous dispositius electrònics permeten a Correus realitzar 10.000 operacions a zones rurals de la província

A més de l'enviament de cartes, tant ordinàries com certificades o urgents, destaca la gestió d'altres operacions com la venda d'embalatges i segells, l'enviament de paqueteria, el cobrament de rebuts, etc.

116 carters i carteres a la província d'Alacant donen servei a zones rurals. Ara amb les noves PDAs, poden ofereir serveis que sols podien oferir a les oficines de les ciutats.

Durant els set primers mesos d'enguany, els 116 carteres i carters rurals de la província d'Alacant han realitzat prop de 10.000 operacions a domicili i en les oficines auxiliars que atenen en l'àmbit rural, després de l'habilitació dels nous serveis de Correus a la porta de casa. Ha sigut gràcies a nous dispositius portàtils (PDAs) amb noves funcionalitats, gràcies a les quals poden oferir a domicili molts d'aquests serveis que fins ara només es prestaven en les oficines de Correus.

La millora tecnològica en els terminals portàtils per al repartiment rural, amb l'opció de pagar amb targeta des del propi dispositiu i la possibilitat d'operar com una extensió d'una oficina postal, ha habilitat a aquest col·lectiu i ha augmentat la seua capacitat d'oferir productes i serveis als habitants, millorant l'eficiència de l'operador públic en l'àmbit rural menys poblat i l'accessibilitat de les persones que resideixen en ell, que ara compten amb les mateixes opcions que els qui tenen accés a una oficina urbana.

A més de l'enviament de cartes, tant ordinàries com certificades o urgents, destaca la gestió d'altres operacions com la venda d'embalatges i segells, l'enviament de paqueteria, el cobrament de rebuts i l'enviament o recepció de diners. Igualment, ofereixen altres serveis com el pagament de tributs, gestions de serveis de llum i telefonia, tràmits amb la DGT, accés a compra de bitllets de tren, a l'oferta d'asseguradores i de Correus Telecom, així com la venda de loteria de Creu Roja.