El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els partits acorden traslladar els plenaris municipals a divendres de matí

Imatge d'un dels plenaris municipals a l'Ajuntament d'Alcoi.

El canvi respon la necessitat d'adaptar el funcionament de l'Ajuntament a la nova realitat política de la ciutat d'Alcoi, on 7 partits disposaran de grup municipal propi.

Una de les novetats organitzatives de la present legislatura serà el canvi en la celebració dels plenaris municipals en l'Ajuntament d'Alcoi, que a partir d'ara tindran lloc els divendres de matí. Aquest principi d'acord s'ha assolit durant la primera ronda de contactes que han tingut els 7 partits amb futura representació en l'Ajuntament, abans de la constitució de la corporació municipal.

El canvi respon la necessitat d'adaptar el funcionament de l'Ajuntament a la nova realitat política de la ciutat d'Alcoi, on 7 partits disposaran de grup municipal propi. Tenint en compte que cada partit disposa de la seua intervenció en cada moció que es presente, mantenir l'actual format dels plenaris ordinaris (dilluns a últimes hores de la vesprada), "podria ocasionar que els plens finalitzaren a les 4 del matí", recorda l'alcalde Toni Francés. El primer edil considera que la intenció de celebrar els plenaris a la vesprada responia al fet que la ciutadania es poguera personar en les sessions, però això, "al marge de qüestions molt puntuals que afectaven determinats col·lectius, no ha funcionat". El canvi també facilitarà la tasca dels mitjans de comunicació, i és que fins ara, sense la presència en els plenaris de molts professionals de la informació, "es perdia l'oportunitat de donar difusió a molts dels acords assolits".

L'acord s'ha adoptat pocs dies abans del plenari de constitució del dia 15 de juny, quan l'alcalde prendrà possessió del seu càrrec. No obstant això, l'organització definitiva del consistori podria no assolir-se fins una setmana després, amb la celebració d'un altre plenari. En aquest moment hauran de ser dessignats tots els càrrecs de confiança, els secretaris i les dedicacions exclusives. Francés puntualitza que en els pròxims dies es transmetrà a tots els partits una proposta en ferm al voltant dels recursos de què disposaran per a la present legislatura. El que sí que pot confirmar ja l'alcalde és que els grups municipals amb dos regidors (quatre partits en el cas d'Alcoi) disposaran almenys d'una dedicació exclusiva, i que cada partit tindrà un espai individualitzat a la casa consistorial, on puguen dur a terme la seua tasca sense compartir àrea amb altres grups.

Els socialistes també han transmés a la resta de la futura corporació la seua voluntat de governar en minoria, tal com havien avançat abans de la celebració de les eleccions. Segons Francés, la resta de partits "han vist clar" que el Partit Socialista governarà en solitari, tenint en compte que en l'última legislatura ho han fet amb 3 regidors menys dels que tindran a partir d'ara. L'alcalde es desmarca doncs de l'hipotètic pacte de govern amb Compromís, amb què s'haguera reproduït a escala local el govern del Pacte del Botànic.