El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els partits de l'oposició presenten propostes per abordar la crisi sociosanitària

Façana de l'Ajuntament d'Alcoi.

L'Ajuntament destinarà 2,3 milions en ajudes directes al teixit econòmic i social d'Alcoi per a pal·liar els efectes de la crisi sociosanitària. Es tracta d'una partida inicial, i que el Consistori espera seguir ampliant d'ací a l'estiu. Els partits de l'oposició han fet les seues propostes amb què volen complementar el paquet d'ajudes inicial.

PP

El Partit Popular ha proposat simplificar els tràmits per a accedir a les ajudes, ampliar el nombre de possibles beneficiaris i exigir el manteniment de l'ocupació. També proposa rebaixar els paràmetres per a arribar a més empreses: ampliar de 5 a 9 treballadors les plantilles dels negocis que poden sol·licitar ajudes. El PP planteja a més que puguen optar les empreses que hagen vist caure els seus ingressos un 50% i no un 75%, com planteja el Govern.

Un altre dels plantejaments és que les empreses, a més de garantir la seua activitat durant els següents sis mesos, també conserven l'ocupació. "Entenem que mantenir els llocs de treball ha de ser la gran prioritat en aquests moments", manifesta Ruiz.

Compromís

A compromís, la bateria de propostes comença per la creació d'un web/App on es recullen totes les mesures de suport a l'àmbit laboral, social i a les activitats econòmiques de la ciutat. Assessorament gratuït i permanent a empreses i autònoms. Ajudes per a digitalització del comerç amb 60.000 €.

Un programa per a oferir assessorament a empreses. Reformulació de mètodes de negoci, amb la creació de servei a domicili mitjançant convenis amb empreses de repartiment. Creació de programes de formació, oficina a casa o plans de comunicació per a les nostres empreses i comerços. Així com l'ajornament i reducció de pagaments i tributs municipals com, aigua, brossa i altres taxes a empreses sense activitat a causa de la Covid-19.

Ciutadans

La formació liderada per Rosa García en Alcoi ha demanat al govern local que amplie els punts de repartiment de les mascaretes. Apunten específicament als polígons indústria, una mesura que el govern municipal ha anunciat que començarà a aplicar a partir del pròxim dilluns.

Podem

Des de Podem demanen que se simplifique la tramitació i documentació necessària per poder sol•licitar les ajudes de l'escut. Que l'Ajuntament lidere la Campanya 'Alcoi Solidària: Compra ara, disfruta demà' conjuntament amb la promoció dels productes locals i de proximitat. Vigència del projecte del col·legi d'enginyers per a la llicència d’obertura per a les festes 2020 i 2021 en aquells establiments on el projecte no tinga cap modificació.

Fer un seguiment constant per ampliar, potenciar i actualitzar el Pla d'Estímul Econòmic 'Reactiva Alcoi' per a tindre una planificació més efectiva. Que l'ajuntament actualitze a través dels seus canals de comunicació, les modificacions laborals, noves mesures i ajudes econòmiques durant l'estat d'alarma.

Guanyar

La plataforma Guanyar Alcoi ha demanat la posada en marxa d'un pla per a reimpulsar socioeconòmicament a la ciutat. D'altra banda proposen la creació d’un servei de distribució de productes de comerços locals, una mena d’Amazon d’àmbit local: "la idea principal és crear una plataforma virtual on els comerços puguen exposar els seus productes, on la gent puga comprar-los i posteriorment hi haja un servei logístic que faça arribar estos productes a casa”, assenyala el regidor Pablo González.

També han demanat que es repense la partida dedicada a campanyes informatives institucionals. En el recentment aprovat pressupost municipal al·ludeixen a una partida de 160.000 € per a este propòsit i segons la plataforma "seria una bona iniciativa utilitzar bona part d'estos recursos a fer una campanya en els mitjans de comunicació locals per a transmetre tota la informació que està traslladant l'Ajuntament per xarxes socials".

Vox

El Grup Municipal VOX Alcoi proposa que les ajudes econòmiques i socials de l'Ajuntament d'Alcoi per a pal•liar les conseqüències de la Covid-19 puguen ser tramitades pels tècnics de l'Ajuntament de manera gratuïta, igual que la reducció del període de resolució d'aquestes ajudes. A més, ampliar les ajudes socials per a famílies amb necessitats, ja que desgraciadament aquest nombre de famílies es veurà augmentat.