El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els patges no són 'blackface' i el PSOE d'Alcoi vol demostrar-ho

Patges a la Cavalcada / AM
Presentaran una moció al plenari de desembre per "reivindicar una festa que sempre ha comptat amb un consens molt gran en Alcoi, fora de polèmiques, i envoltada per la màgia, la innocència i la il·lusió"

El PSOE destaca que els alcoians han contestat de manera individual amb "molt respecte, i tranquil·litat" a diferents interpretacions dels “patges”, majoritàriament de gent de fora de la ciutat. 'La revista digital Afroféminas' s'ha mostrat molt crítica amb la figura del patge d'Alcoi, pel fet de tindre "trets racistes"

'Afroféminas' és una "revista digital per garantir la visibilitat de les dones afrodescendents el món de parla hispana i Amèrica Llatina". En la seua pàgina de Facebook s'han mostrat molt crítics amb la figura del patge d'Alcoi, pel fet de tindre "trets racistes". Des de la revista (i així també ho assegura l'Ajuntament) han enviat comentaris cap a la ciutadania o grups polítics mostrant el seu desacord amb la figura del patge alcoià. El PSOE d'Alcoi vol presentar una moció aquest dilluns 18 de desembre per donar una resposta institucional i, també, per tal de "reivindicar els trets diferencials del Nadal Alcoià davant alguns comentaris a les xarxes socials que han interpretat la figura del patge de blackface".

El PSOE destaca que els alcoians han contestat de manera individual amb "molt respecte, i tranquil·litat" a diferents interpretacions dels patges, majoritàriament de gent de fora de la ciutat. I destaquen que els comentaris dels alcoians davant certs comentaris han demostrat la "maduresa de la societat alcoiana".

El PSOE entén també que cal una contestació institucional i el lloc on cal reivindicar les nostres tradicionals i festes, des del respecte, la igualtat i la tolerància és el plenari municipal, el màxim lloc de la representativitat democràtica d’aquesta ciutat.