El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els pensionistes es manifesten contra el PePP, mesura europea que afavorirà els plans de pensions privats

Nova jornada de protestes en Alcoi per a defensar el sistema públic de pensions. Desenes de persones s'han concentrat aquest migdia a la plaça d'Espanya sota la convocatòria de la Coordinadora de Pensionistes de l'Alcoià-Comtat. L'objecte de les crítiques dels pensionistes ha estat el PePP, el reglament del producte paneuropeu de pensions individuals aprovat recentment pel Parlament Europeu.

Les conseqüències d'aquest reglament són clares: "es potenciaran els plans privats de pensions en detriment de les pensions públiques". Així ho ha assegurat el portaveu dels pensionistes a les nostres comarques, Antonio Matarredona, qui ha recordat que la proposta s'ha aprovat a la cambra europea amb el vot favorable del Partit Popular i els liberals europeus, i l'abstenció del Partit Socialista. "En resum, que guanyen els bancs, i que es faça negoci amb les pensions", ha sentenciat Matarredona.

L'actor Joan Gadea ha pres el relleu de Matarredona per tal de llegir el manifest en nom de la Coordinadora. Les demandes, com ha recordat Gadea, "continuen sent les mateixes que en els últims mesos", entre les quals s'inclouen la revalorització de les pensions segons l'IPC real, el blindatge de les pensions a la Constitució Espanyola, o la derogació del factor de sostenibilitat.