El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els pobles de El Comtat, connectats per bus públic en el segle XXI

Foto: Costa Blanca

Segurament el titular hauria de ser, "Per què Muro i L'Orxa no tenen servei públic de transport?"

La Generalitat ha reposat una línea de tansport públic que permet les persones transitar entre Muro i L'Orxa. De dilluns a divendres amb dos viatges. Un que va a les 7 i mitja del matí, i un altre que torna a les 14:30 hores. Això permet connectar els municipis d'Alcosser de Planes, Gaianes i Beniarrés. Feia cinc anys que no tenien aquest servei públic.

Encara que parega mentida, L'Orxa, Muro, Beniarrés i altres pobles del Comtat no tenien servei d'autobús públic tot i residir en les seues cases ciutadans i ciutadanes que paguen els seus impostos. Anar a comprar, al metge, a l'escola,a  veure els familiars o d'oci és més fàcil per a aquests pobles.

Així doncs, la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha anunciat la posada en funcionament de la línia de transport de persones per carretera que dóna servei als municipis de Muro d'Alcoi i l'Orxa passant per Alcosser de Planes, Gaianes i Beniarrés.

Ho fan com a resposta  a una reivindicació continuada d'aquestes localitats, que reclamaven una connexió entre els municipis esmentats, que havia deixat de prestar-se fa ara cinc anys. Ara bé, es tracta d'una mesura de caràcter provisional que la Conselleria ha adoptat per a millorar els actuals serveis de transport, fins que es produïsca la completa modernització de l'actual xarxa de transport de viatgers per carretera.

El servei és de dilluns a divendres laborals amb una expedició d'anada al matí a les 7.30 hores i una altra de tornada a les 14.30 hores, que podria veure augmentada la seua freqüència en un futur pròxim en funció de l'evolució de la demanda.

En el cas de l'àrea funcional de transport del Comtat, el nou mapa concessional contempla la creació de la concessió "CV 204 Alcoi Metropolità", de caràcter zonal, que proporcionarà una major competitivitat al transport, i que contempla solucions com el transport a la demanda per a facilitar la connexió dels municipis de menor entitat amb els principals nuclis poblacionals de referència.