El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els pobles del Comtat reben 7.000 mascaretes que detecten canvis de temperatura

Si encara no coneixes les mascaretes sensibles a la temperatura i de fabricació murera, ací pots aconseguir-les.

La Mancomunitat El Xarpolar ha adquirit 7.000 mascaretes sensibles a la temperatura, fabricades a Muro, i les han repartides entre els veïns de tots els municipis que la integren. També s'han repartit 600 polseres i 600 adhesius tèrmics entre els col·legis de les comarques. 

Ja els havíem parlat en ARAMULTIMÈDIA de les mascaretes fabricades per ColorPrint Fashion, a Muro, amb un teixit verd que canvia a blanc quan la temperatura del portador supera els 37'5 graus. Estan homologades i tenen una filtració bacteriana del 98 per cent. No sols fabriquen mascaretes, sió també polseres i adhesius amb la mateixa capacitat de canviar amb la temperatura corporal, i des de la Mancomunitat consideren que són objectes molt pràctics per a centres escolars, "per a controlar de forma ràpida i visual si els escolars tenen temperatura". 

Així les coses, El Xarpolar ha adquirit 7.000 mascaretes, 600 polseres i 600 adhesius, que reparteix entre els veïns dels 27 municipis que la integren, tots el del Comtat i algun de la Marina Alta, en la Vall de Pego. Jaume Pasqual, alcalde de l'Alqueria d'Asnar, diu que "tots els alumnes i professors del nostre col·legi tenen ja les seues polseres i adhesius". I Francisco Fenollar, alcalde d'Alcoleja i president de la Mancomunitat, explica que "tot i que ja hem fet diversos repartiments de mascaretes ordinàries, quan vam descobrir aquest producte termo sensible vam considerar que, sobretot en l'àmbit escolar, era molt essencial. Ens sembla un sensor molt operatiu i amb avantatges, que els mateixos professors o qualsevol alumne puga adonar-se que un company té febre; a més és un producte innovador, local, i que ens situa en l'avantguarda, per això ens pareix important donar-li suport".

Des de Colorprint Fashion, l'empresa murera que ha desenvolupat el producte, valoren el suport de la Mancomunitat. El seu gerent Rafael Torregrosa diu que el fet "que les institucions públiques aposten pels productes tèxtils de la zona per a combatre aquesta crisi sanitària, ajuda els empresaris que hem innovat i hem fet productes nous en un moment d'incertesa econòmica, a més de sanitària".