El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els pobles reclamen més serveis sanitaris

Els pobles noten un canvi de tendència en el despoblament gràcies a l'increment del teletreball. Per això reclamen serveis bàsics per atendre el veïnat amb qualitat.

L'Orxa, Gaianes, Beniarrés i Alcosser reclamen la recuperació del servei de pediatria i una Unitat d'Hospitalització a Domicili que els atenga. Ho consideren necessari per a poder oferir serveis complets als veïns, els de sempre i als nous, ara que el teletreball i la qualitat de vida als pobles estan reduint el despoblament. 

Ocupació i servicis: són els dos elements fonamentals perquè la gent decidisca viure en un poble, ja que l'entorn natural, la tranquil·litat i la qualitat de vida, vénen de sèrie. Per a tindre ocupació ja no és indispensable tindre indústria, perquè l'increment del teletreball afavoreix que la gent busque llocs més econòmics per a viure. Abans era un problema la falta de connexions, però els pobles del Comtat ja s'han preocupat durant l'últim any perquè els arribe la fibra òptica.

I si es potencia l'ocupació, cal oferir també tots els servicis necessaris. Per això quatre pobles de les comarques, Alcosser de Planes, Gaianes, Beniarrés i L'Orxa, s'han unit per a reclamar certs serveis sanitaris. Per una banda, volen que es reactive el servei de pediatria, amb una visita a la setmana a cadascun dels pobles. Es va suspendre fa ara 18 mesos per falta de metges i nadons, però la situació ha canviat, i tan sols a L'Orxa han nascut 6 xiquets des de principi d'any.

I per altra, demanen una Unitat d'Hospitalització Domiciliaria, UHD, que visite els pobles. Açò suposaria un suport important per a molts veïns d'edat avançada, i que s'evitarien trasllats i esperes. 

Els quatre pobles han fet unió i han parlat amb el departament de Salut, qui els ha demanat la petició per escrit. Pau Pinar, alcalde de L'Orxa, explica que veuen bona intenció per part de Sanitat, però "ja estem farts de les bones intencions. Necessitem que es transformen en una cosa verídica".