El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els policies locals de Muro demanen el trasllat a altres municipis

En un comunicat conjunt dels sindicats CSIF, SPPLB i SIPOL asseguren que tots els funcionaris de carrera a la policia local de Muro han demanat comissió de serveis

Els sindicats CSIF, SPPLB i SIPOL asseguren que la relació amb el consistori ha arribat a un "punt insuportable, de tensió, angoixa, pressions i incomoditat total a l'hora de treballar". Asseguren que no han volgut negociar ni fer cas de les reivindicacions del cos policial i de tots els funcionaris municipals. I els acusen "d'imposar" serveis extraordinaris via decret "sense el consentiment dels policies".

Així ho asseguren des dels tres sindicats policials i de funcionaris: CSIF, SPPLB i SIPOL. Expliquen que s'ha fet una petició per escrit a la corporació municipal, presentada per registre d'entrada, on tots els agents de la policia local, funcionaris de carrera, han sol·licitat a l'alcaldessa que se'ls concedisca comissió de serveis "per a poder anar-se'n de Muro i prestar servici i treballar com a policies locals en altre municipi de la Comunitat Valenciana". Asseguren que la situació amb el govern local "ha arribat a un punt insuportable, de tensió, angoixa, pressions i incomoditat total a l'hora de treballar".

El sindicat de funcionaris CSIF, el Sindicat de Policia Local i Bombers SPPLB i el sindical policial SIPOL han emés un comunicat conjunt en el qual expliquen que la policia local reivindica millores com ara la creació de més places o el reconeixement de funcions i retribucions, però per part del consistori "tot ha sigut donar llargues, la callada per resposta, i l'ús de la 'raó de la força' en lloc de la força de la raó i la negociació". A més asseguren que "sembla que per alguns elegits, sí que hi ha reconeixement i retribucions". Però a més del cos policial, els sindicats diuen que, després de tres anys de negociacions tampoc s'han millorat les condicions laborals de tots els funcionaris municipals, i senten que "ens han mentit i manipulat".

CSIF, SPPLB i SIPOL consideren que aquesta situació s'ha agreujat per què "han ocorregut coses molt desagradables entre l'Alcaldessa i el seu govern, amb la policia local. Temes que atempten la dignitat i professionalitat d'aquesta plantilla, qüestionant als seus policies, amb connotacions denigrants per a ells". L'últim enfrontament al qual fan referència els sindicats és d'aquest Nadal "amb motiu de la imposició de serveis extraordinaris en la Burrita i la Cavalcada de Reis, on l'alcaldessa ha recorregut a la via del Decret (ordene i mane) perquè els agents cobriren amb hores extraordinàries diversos servicis, decisió que ha generat una greu molèstia laboral i personal, donat que en els seus dies lliures s'ha imposat l'obligació de treballar sense el consentiment dels policies, quan les hores extres per llei són voluntàries".

Per totes aquestes raons, els sindicats expliquen que ha demanat de manera formal a l'alcaldessa de Muro que aprove la comissió de serveis de tots els funcionaris de carrera a la policia local perquè puguen traslladar-se a altre municipi.