El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els policies locals es formen per detectar l'enverinament de gossos

Imatge facilitada per l'Ajuntament d'Alcoi

Alcoi ha patit morts de gossos per enverinament en els últims dos anys i des de l'Ajuntament treballen per eviatr-ho

Si trobes un animal mort en circumstàncies que fan sospitar una intoxicació, no s'ha de manipular l'animal i has d'avisar immediatament a l'autoritat perquè traslladen el cos amb els protocols corresponents. 

El Servei de Protecció a la Natura de la Guàrdia Civil, el SEPRONA, ha oferit una xarrada formativa als agents de la policia local d'Alcoi per ajudar-los a detectar esquers enverinats, i per a saber com cal gestionar les mostres d'un possible enverinament caní. També recorden que si trobes qualsevol animal, domèstic o salvatge, "mort o impedit en circumstàncies que induïsquen a sospitar una intoxicació", no cal manipular-lo, sinó cridar als agents de l'autoritat per a la recollida i trasllat segons els protocols corresponents.

Aquesta xarrada s'emmarca dins del programa de l'ajuntament d'Alcoi per a previndre l'enverinament de gossos. I és que la ciutat ha patit morts d'animals per verí tant el 2018 com el 2019. Just abans del confinament, el SEPRONA també va fer una batuda per Alcoi a la recerca d'esquers enverinats.