El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els politics d'Ontinyent, units per mantenir el servei de diàlisi a la ciutat

L'alcalde d'Ontinyent junt a Natalia Enguix i Joan Sanchis
  • El servei de diàlisi en Ontinyent està en perill
  • Unitat política per mantenir el servei

La totalitat dels grups polítics municipals representants a l’Ajuntament d’Ontinyent (La Vall Ens Uneix, Partit Popular i Compromís per Ontinyent) han mostrat el seu suport a l’Alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, davant la reunió que mantindrà el proper dilluns amb representants la Conselleria de Sanitat per reclamar el manteniment del servei de diàlisi a la ciutat.

Aquesta unanimitat ha quedat palesa a la sessió plenària extraordinària d’aquest dijous, convocada per aprovar les bases del “Pla Resistir”. En ella, donada la importància de l’assumpte, el primer edil  explicava als regidors i regidores de tots els grups que el passat divendres a última hora del matí va rebre avís de que a partir del proper 22 de febrer el servei de diàlisi que es venia prestant a la ciutat passaria a atendre als pacients en Xàtiva o Alcoi.

Davant això, Jorge Rodríguez va mantenir contacte dilluns amb la Conselleria de Sanitat per tal de demanar una reunió d’urgència, que es va plasmar en una sol·licitud per escrit remesa el passat dimarts i que va tenir resposta favorable dimecres per part de l’administració autonòmica. “Abans d’entrar en polèmiques que pugueren perjudicar als i les pacients o de prendre altres accions, volíem i volem esgotar la via del diàleg amb la Conselleria”, explicava el primer edil, qui demanava als diferents grups polítics el seu suport perquè la reivindicació d’Ontinyent “siga unànime” en aquest encontre.

La reacció dels diferents partits de l'Ajuntament d'Ontinyent no s'ha fet esperar i així, el diputat provincial Joan Sanchis destacava que des de La Vall Ens Uneix "anem a donar tot el suport a l’Alcalde en les reivindicacions per donar resposta a la problemàtica que es presenta a estes persones, que s'han vist de la nit al matí en una situació que perjudica la qualitat de l’atenció sanitària que venien rebent, per qüestions contractuals i gestions de la Conselleria amb empreses, que en cap cas deurien afectar-les”, assenyalava. El diputat ha recordat que la competència absoluta sobre la Sanitat Pública a la Comunitat Valenciana, i per tant també sobre el servei de diàlisi a Ontinyent i la seua supressió,  és de la Conselleria de Sanitat".

Paco Penadés i Mercedes Pastor, regidors del PP

En este mateix tema, la portaveu del Partit Popular, Mercedes Pastor "ha exigit que es mantinga el servei de diàlisi a Ontinyent, després de conéixer-se la notícia que a partir del dia 22 d'aquest mes els pacients deixaran de ser atesos a Ontinyent, veient-se obligats a desplaçar-se a Xàtiva. La líder popular a l'Ajuntament d'Ontinyent també ha afegit que "a la situació de COVID que estem patint ens sembla molt onerós que els usuaris de la diàlisi que actualment acudeixen a Ontinyent es vegen obligats a traslladar-se a l'hospital de Xàtiva, per molt que se'ls facilite ambulància col·lectiva i que la mateixa passe per diferents localitats”.

Pel que fa al grup Compromís "ha expressat la seua preocupació en conéixer-se una notícia sobre l'eliminació del servei de diàlisi que es presta a Ontinyent en l'actualitat. El regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola han lamentat aquesta decisió, que afectaria actualment un total de 20 usuaris i usuàries del servei" Des de Compromís per Ontinyent també s'ha anunciat que el diputat a les Corts Valencianes, Jesús Pla, presentarà una pregunta sobre aquesta eliminació del servei de diàlisi d'Ontinyent, per saber amb detall la situació i els motius de la decisió.  Calabuig i Alberola han traslladat la situació a Pla per tal que aquesta problemàtica es conega també en l'àmbit autonòmic i es prioritze la recerca de solucions satisfactòries per als usuaris i usuàries.

Unitat política

Tant les portaveus de La Vall Ens Uneix i Partit Popular com el portaveu de Compromís mostraven el seu suport a l’Alcalde, qui es comprometia a informar-los dilluns del resultat de la reunió que mantindrà de forma telemàtica amb la Secretària Autonòmica de Salut Pública i Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro, i la Sotsdirectora General de Planificació i Organització Assistencial, Cristina Ruiz.