El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els populars acusen la Generalitat de bloquejar informació sobre el brot a la residència d'Alcoi

"Segueixen sense oferir informació i bloquegen qualsevol possibilitat de saber què va passar fa un any perquè la residència patira un dels pitjors brots de Covid 19 en tota Espanya", asseguren des del Partit Popular.

El grup parlamentari del Partit Popular a les Corts va presentar en juny del passat any una bateria de 25 preguntes concretes sobre el brot que en els primers mesos de pandèmia va afectar greument la residència de majors DomusVI d'Alcoi. Asseguren que, des d'aleshores, tan sols s'ha rebut resposta a dos de les preguntes.

El portaveu popular a Alcoi, Quique Ruiz, diu que “un any després de la intervenció decretada el 17 de març, la Generalitat no ha informat de qüestions clau per a saber per què la residència d'Oliver va ser la sisena amb més morts de tota Espanya i la residència amb major mortalitat de tot el país”.

A continuació, el comunicat íntegre dels populars. I ací i ací podeu consultar la bateria de preguntes presentades pel PP a les Corts.

 

El PP acusa a la Generalitat d'ocultar dades sobre el brot de DomusVi Alcoi
 

Sanitat i Polítiques Inclusives segueixen sense aportar informació un any després d'assumir la gestió del geriàtric
 

El Partit Popular acusa a la Generalitat Valenciana d'ocultar informació sobre el brot de Covid 19 que es va cobrar 73 víctimes mortals en la residència DomusVi Alcoi. Un any després que la Conselleria de Sanitat decretara la intervenció del geriàtric i assumira directament la seua gestió, ni Sanitat i Polítiques Inclusives han oferit resposta a les preguntes formulades pel PP en les Corts Valencianes. Totes dues conselleries han esgotat les dues pròrrogues concedides per les Corts per a respondre a les preguntes escrites del PP. “Han d'explicar per què no ofereixen informació sobre un dels brots de Covid més mortífers de tota Espanya”, manifesta el portaveu del PP a l'Ajuntament d'Alcoi, Enrique Ruiz.
El grup municipal i el grup parlamentari del PP en les Corts van treballar conjuntament per a tractar d'obtindre tota la informació entorn del brot. “Vam ser molt prudents i esperem que remetera la dramàtica situació que es va viure en la residència per a sol·licitar totes les dades en les Corts Valencianes”, assenyala Ruiz. El PP va presentar 25 preguntes escrites durant el mes de juny. 23 d'elles segueixen sense contestar. “Un any després de la intervenció decretada el 17 de març, la Generalitat no ha informat de qüestions clau per a saber per què la residència d'Oliver va ser la sisena amb més morts de tota Espanya i la residència amb major mortalitat de tot el país”.

Una de les úniques dues preguntes contestades fa referència a la comunicació diària que, segons la consellera Ana Barceló, el seu departament mantenia amb l'alcalde d'Alcoi, Antonio Francés. “És curiós que una de les escasses respostes contradiga precisament la versió de l'alcalde, que en plena crisi assegurava que no tenia dades de l'evolució del brot”, puntualitza Ruiz.

Segons el parer del portaveu del PP, l'actitud de Sanitat i de Polítiques Inclusives és “absolutament reprovable”. “En lloc de ser transparents i aportar totes les dades entorn de la gestió del geriàtric, segueixen sense oferir informació i bloquegen qualsevol possibilitat de saber què va passar fa un any perquè la residència patira un dels pitjors brots de Covid 19 en tota Espanya”, assenyala. El regidor apunta que l'associació dels familiars d'afectats ha denunciat que Polítiques Inclusives tampoc els ha aportat la informació que van sol·licitar per a emprendre accions legals.

Ruiz recalca que abans que Sanitat decretara la intervenció de la residència, el 17 de març, el número oficial de morts era de 3. Un mes més tard, amb la conselleria al comandament del geriàtric, el nombre de víctimes es va disparar fins als 73. “En el geriàtric patim fa un any un drama terrible. El mínim que hauria de fer la Generalitat és aportar dades per a aclarir les causes del brot i les seues conseqüències”, conclou el regidor.