El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els populars alerten de negligència en la construcció del nou camp de futbol

Imatge facilitada pel Partit Popular

Els populars temen que aquesta situació "pose en risc el nou camp i els 800.000 euros invertits" 

Des del Partit Popular asseguren que els terrenys del Poliesportiu on està construint-se el nou camp de futbol no són de propietat municipal, i que a més els propietaris reclamen l'impagament del lloguer.

El portaveu popular Quique Ruiz considera "necessari que l'alcalde explique per què el Govern d'Alcoi va iniciar una obra de 800.000 euros sense comprovar prèviament si el terreny era municipal". A continuació, el comunicat íntegre del Partit Popular. 

 

El PP exigeix a Francés que aclarisca si ha construït un camp de futbol sobre terreny privat


Els propietaris reclamen els impagaments del lloguer i plantegen a l'Ajuntament negociar la venda del sòl ocupat des de 1981

El Partit Popular d'Alcoi exigeix a l'alcalde, Antonio Francés, que aclarisca la propietat dels terrenys sobre els quals l'Ajuntament ha construït el nou camp de futbol del poliesportiu. Els propietaris s'han dirigit a l'Ajuntament per a reclamar-li el pagament del lloguer per l'ocupació del sòl i per a negociar la venda dels terrenys. El portaveu del PP, Enrique Ruiz, considera necessari que l'alcalde explique per què el Govern d'Alcoi va iniciar una obra de 800.000 euros sense comprovar prèviament si el terreny era municipal. “Estem davant clars indicis de negligència, irresponsabilitat i temeritat”, lamenta Ruiz.

Segons un escrit remés el divendres a tots els portaveus dels grups municipals, els propietaris dels terrenys adverteixen que el contracte signat en 1981 amb l'Ajuntament d'Alcoi per a l'ús de les parcel·les confrontants amb el poliesportiu està extingit per l'expiració del termini legal com per l'impagament reiterat del lloguer. En el document, els propietaris assenyalen que “malgrat estar ocupant en precari la finca, l'Ajuntament ha procedit a transformar els terrenys per a construir un camp de futbol de gespa artificial”.
Ruiz considera inaudit que el Govern d'Antonio Francés “pose en risc el nou camp i els 800.000 euros invertits” per no saber de qui eren els terrenys en els quals estava prevista l'ampliació del poliesportiu. “Els diners de tots els alcoians no pot servir per a governar de manera negligent”, apunta Ruiz. El regidor lamenta la posició de feblesa en la qual queda l'Ajuntament a l'hora de negociar una possible compra o lloguer del terreny, tal com plantegen els propietaris. “Quant està disposat a pagar l'alcalde ara que el camp ja està pràcticament acabat”, manifesta l'edil, que avança: “De confirmar-se que el sòl no és el de l'Ajuntament, no dubtarem a exigir responsabilitats”.

L'edil no entén com el Govern no va certificar la propietat del sòl abans d'iniciar l'obra, pendent des de 2014. “Des que vénen parlant de la ciutat esportiva de l'Alcoià han tingut suficient temps per a fer tots els esbrinaments”, exposa Ruiz. El projecte executat costa 690.000 euros, als quals cal afegir els vestuaris prefabricats, que eixiran a concurs per 166.000 euros.

El portaveu del PP adverteix que són ja “massa mostres de negligència, irresponsabilitat i temeritat les que ha manifestat el Govern de Francés”. És el cas del pont de Serelles, paralitzat perquè l'Ajuntament pretenia adjudicar obra basada en un projecte anul·lat per la Justícia. O el cas del Molinar, en el qual l'Ajuntament perdrà una subvenció de mig milió d'euros per iniciar una obra sense tindre garantida la seguretat dels terrenys d'accés, que a més són de propietat privada. “Les malapteses de Francés i els seus regidors ens costaran molt cares als alcoians”, adverteix Ruiz. “L'alcalde fa poc, però és que el poc que fa ho fa malament”, conclou el portaveu del PP.