El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els populars asseguren que soles s'executarà el 13,6% de la primera fase del pla d'Accessibilitat

Edu Tormo, regidor i número 5 de la candidatura municipal del PP en Alcoi.

Segons les xifres que contemplen els populars, la previsió d'actuacions de la primera fase del pla conclourà en 2021 amb un 42% de les inversions per realitzar.

El Partit Popular d'Alcoi ha lamentat "la baixa execució" del Pla d'Accessibilitat d'Alcoi. Asseguren que Entre 2017 i 2018, el Govern només ha realitzat actuacions per valor de 647.100 €, el 13,67% dels 4,7 milions previstos en el pla per als seus cinc primers anys de vigència.

Segons les xifres que contemplen els populars, la previsió d'actuacions de la primera fase del pla conclourà en 2021 amb un 42% de les inversions per realitzar. “El PSOE d'Antonio Francés va presentar un pla per a després incomplir-lo, perquè no ha seguit les línies d'actuació, que fixaven costos i pressupostos”, explica el regidor i número 5 de la candidatura, Edu Tormo. El PP hauria constatat el malestar dels col·lectius de persones amb diversitat funcional per "la baixa execució del pla i per la falta d'informació per part del Govern".

Mesures concretes del PP

Els populars plantegen les seues propostes per a millorar l'accessibilitat de la ciutat. El primer objectiu seria ampliar el Pla d'Accessibilitat a tots els carrers d'Alcoi. “Les persones amb mobilitat reduïda no volen un pla parcial com l'actual, que no analitza totes les vies. Hem de completar-ho amb vies secundàries i, sobretot, amb els accessos als principals carrers" explica Tormo.

La segona mesura del programa de Govern consistiria a dotar de pressupost a l'execució del pla. “Si es vol complir el pla i aconseguir la plena accessibilitat, hem d'establir i complir un calendari d'obres i inversions”, apunta el candidat.