El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els populars critiquen que s'alce el tancament perimetral d'Alcoi

El portaveu dels populars Quique Ruiz critica que la Generalitat "rebaixe les restriccions a Alcoi, on la pandèmia segueix descontrolada". Demana als alcoians "que siguen més responsables que el president de la Generalitat".

Aquest 20 de gener conclou el confinament perimetral de la ciutat, i a partir de demà dijous tindrà les mateixes restriccions que la resta de la Comunitat Valenciana. La Generalitat ha decidit no allargar el tancament dels 29 municipis confinats perimetralment, i reforçar el tancament de tota Comunitat. Els populars es mostren contraris a aquesta decisió, i recorden que quasi tota la corporació va acordar demanar que s'allargara el tancament.

A continuació teniu el comunicat íntegre facilitat pel Partit Popular.El PP d'Alcoi critica a Puig per alçar el tancament perimetral de la ciutat


Demana a l'alcalde que exigisca a la Generalitat recuperar les restriccions de mobilitat

El Partit Popular d'Alcoi critica que la Generalitat Valenciana haja posat fi al tancament perimetral de la ciutat, una de les mesures aplicades des del 7 de gener per a reduir el nombre de contagis per coronavirus. El PP no entén que el president de la Generalitat, Ximo Puig, rebaixe les restriccions a Alcoi, on la pandèmia segueix descontrolada amb una incidència de 2.400 casos per 100.000 habitants.
"No té sentit que a principis de gener, amb una taxa de 1.120 casos, Puig tancara la ciutat i ara que s'ha duplicat aqueixa incidència, decidisca obrir-la i amplie la mobilitat de les persones", explica el portaveu del PP, Enrique Ruiz. El regidor sosté que la decisió del Consell va en contra de la petició acordada el dilluns per la Junta de Portaveus. "Demanem al Govern valencià que reforçara les restriccions i ens trobem amb una relaxació de les mesures en una de les ciutats que pitjor ho està passant per la crisi sanitària", manifesta.
El portaveu del PP reclama als veïns "que siguen més responsables que el president de la Generalitat i limiten els seus desplaçaments només per a l'imprescindible". Ruiz considera que Puig ha fet un "mal servei" als interessos d'Alcoi: "Des de l'Ajuntament estem instant els veïns que s'autoconfinen i des de la Generalitat els encoratgen a eixir d'Alcoi més d'allà de per motius laborals", recalca l'edil.
Ruiz insta l'alcalde, Antonio Francés, al fet que reclame a Puig una rectificació i decrete el tancament perimetral d'Alcoi. "Sabem que és dur mantindre confinada la ciutat, però és necessari per a limitar al màxim els moviments dels nostres veïns, reduir la propagació del virus i evitar el col·lapse total de l'hospital", manifesta.
El regidor reclama a l'alcalde que pose en marxa "immediatament" el reforç policial acordat pels portaveus municipals per a controlar el compliment de les restriccions. "La situació a l'hospital és desesperada. Hem d'ajudar per a impedir que es desborde", conclou Ruiz, que agraeix l'esforç i el treball dels professionals sanitaris.