El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

L'Alcoyano perd el Trofeu Ciutat d'Alcoi davant el Castelló per la mínima (1-2)

L'Alcoyano perd el Trofeu Ciutat d'Alcoi davant el Castelló per la mínima (1-2)

El Deportivo no ha pogut amb el Castelló de Segona B. El gol de penal de Jony Ñíguez no ha sigut suficient per a emportar-se el XLI Trofeu Ciutat d'Alcoi. El resultat final ha sigut de 2-1. Abans del partit s'ha presentat l'equip amb l'absència destacada de De Lerma.

Més informació

L'Alcoyano perd el Trofeu Ciutat d'Alcoi davant el Castelló per la mínima (1-2)

Els populars d'Alcoi denuncien incompliments en els pressupostos del govern municipal des de l'any 2013

Amalia Payá, regidora del Partit Popular a Alcoi
Els incompliments i uns pressupostos per al 2018 "mediocres" són els motius del vot en contra dels populars als comptes per a enguany

"Que Toni Francés pose alguna cosa en el pressupost no significa res", assegura la regidora popular Amalia Payá, qui critica que hi ha molts projectes aprovats que no s'han executat ni posat en marxa encara. Així, fa referència a Entença, el centre d'Interpretació en la Canal o la Ciutat Esportiva de l'Alcoyano. Asseguren que els incompliments es remunten al 2013, quan el govern socialista va acceptar propostes dels populars "per a tindre suport en el pressupost". El Partit Popular ja ha anunciat el seu vot negatiu per als pressupostos del 2018.

Els populars d'Alcoi asseguren que el govern socialista no executa alguns dels projectes pressupostats en els últims anys, amb un "llistat d'incompliments extens" que es remunta a l'any 2013. "Que l'alcalde Toni Francés pose alguna cosa en el pressupost no significa res", diu la regidora popular Amalia Payá qui considera "evident que està enganyant als alcoians, ni tan sols està en funcionament la nova contracta de la brossa i neteja viària després de 6 anys".

Amalia Payá diu a més que ara presenten per al pressupost del 2018 "un document pla, mediocre i que no il·lusiona a ningú". Açò, sumat als incompliments, fonamenten el vot negatiu dels populars per als pressupostos d'enguany.

Els populars asseguren que els incompliments començaren en l'any 2013 amb "propostes del Partit Popular que el govern de Toni Francés va aprovar per a tindre suport en el pressupost", però que no s'han complit, com ara un espai gastronòmic en el Mercat de Sant Mateu o la consolidació dels xalets de la Font Roja, "dos projectes que continuen igual, sense haver fet absolutament res".

Després detallen una sèrie de projectes aprovats per al 2016 que, segons consideren els populars, no s'han executat, com ara el nou vial del Santiago Payá i Sant Benet (amb més d'un milió d'euros pressupostat), l'adequació del parquet en el poliesportiu Francisco Laporta (25.000 euros), el cobriment de la pista exterior del mateix poliesportiu (400.000 euros), la rehabilitació del pont de Sant Jaume (20.000 euros), una Aula de Formació (15.000 euros), la rehabilitació de la Casa Conserge 'sala d'assajos' (45.000 euros), el Centre d'Interpretació a la Canal (9.000 euros), millores al Teatre Principal (90.000 euros), o la Ciutat Esportiva de l'Alcoyano (amb més de 685.000 euros pressupostats).

Pel que fa al pressupost del 2017, detallen els següents projectes: un nou pavelló de gimnàstica artística (250.000 euros), un pas per a vianants sota el pont de Cervantes (150.000 euros), el Pla Director de Servicis i Infraestructures (36.000 euros), un estudi de trànsit (20.000 euros), despeses del CADA (250.000 euros), un projecte de dinamització del centre (que segons els populars s'han executat tan sols 206.000 euros dels 250.000 euros pressupostats), l'acondiciament del llit de les Filaes amb problemes (100.000 euros), el Pla d'Ocupació de Millora d'Infraestructures Urbanes (100.000 euros), el condicionament d'un pàrquing al carrer de Sant Jaume (70.000 euros) o la reurbanització del carrer Entença (quasi 2 milions d'euros).

A tot açò afegeixen altres projectes que "no s'han dut a terme", com un Pla Estratègic de la Ciutat, un estudi de trànsit en el pont de Sant Jordi, el Centre de Malalts Mentals del Barranquet del Soler, un parc per a gossos o la rehabilitació del centre històric.