El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els populars d'Alcoi denuncien irregularitats en la gestió del bar del poliesportiu de Caramanxel

El Partit Popular demana explicacions a l'alcalde i no descarta "l'aplicació de mesures legals" si es confirmen les suposades irregularitats que denuncien

Asseguren que en l'expedient no figuren les dades de l'adjudicatari. També diuen que el contracte era per a un quiosc de begudes i aperitius, però que hi ha hagut serveu de bar i cuina tot l'estiu. A més, asseguren que el regidor d'esports ha signat el contracte "sense tindre facultat per a fer-ho, sense decret, expedient o cap tràmit per Comissió Informativa o Junta de Govern Local". Demanen explicacions a l'alcalde i no descarten emprendre mesures legals si es confirmen les irregularitats.

El Partit Popular d'Alcoi assegura haver detectat irregularitats en l'adjudicació del servei de bar al poliesportiu Juan Agudo Garat d'Alcoi, conegut com la piscina de Caramanxel. Diuen que no hi ha hagut cap procés de contractació tal com estableix la llei de contractes, i "el regidor d'esports va firmar el contracte sense tindre facultat per a fer-ho, sense decret, expedient o cap tràmit per Comissió Informativa o Junta de Govern Local". Els populars van més enllà i asseguren a més que "també existeixen dubtes" en l'objecte del contracte, perquè fa referència a un quiosc de begudes i aperitius, però "en canvi, el servici que s'ha realitzat durant els mesos d'estiu és de bar, amb servei de cuina". Per últim, els populars també diuen que en l'expedient no consta cap tipus de documentació de la persona que ha realitzat el servei, ni "alta d'autònom o CIF d'empresa, segurs de responsabilitat civil, contractes de llum i aigua, etc.".

En definitiva, els populars critiquen que el regidor d'esports "ha adjudicat a dit" el servei de bar durant aquest estiu, i consideren que pot haver incorregut en irregularitats o fins i tot en un delicte de prevaricació. És per això que demanen explicacions a l'alcalde, i no descarten prendre mesures legals. Cal recordar que l'anterior concessionària va finalitzar en setembre del 2016. L'actual ha sigut una concessió per a l'estiu. Actualment no hi ha servici i es treballa en el nou expedient de contractació.