El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els populars d'Alcoi proposen rebaixes de l'IBI i l'IAE

Els regidors Quque Ruiz i Amalia Payá en roda de premsa.

El portaveu popular Quique Ruiz considera que es necessita "una reorganització de despesa, perquè hi ha contractes importants i desviacions de despeses en l'Ajuntament que cal revisar, com els 400.000 euros que li costa la gestió del CADA".

Quique Ruiz lamenta que Alcoi tinga el tercer IBI és alt de les ciutats espanyoles amb població similar. "Volem que hi haja cada vegada més alcoians que visquen i treballen al seu municipi, pagant menys impostos", diu el portaveu popular.


El Partit Popular d'Alcoi ha preparat una sèrie de propostes per a rebaixar diversos tributs municipals, i que traslladarà al govern municipal ara que s'inicia el debat de les ordenances fiscals per al 2022. Proposen 5 reduccions en concret, i l'eliminació del recent impost del clavegueram.

El primer és la reducció de l'Impost de Béns Immobles, l'IBI. El portaveu Quique Ruiz assegura que segons les dades del Ministeri d'Hisenda, Alcoi és el tercer municipi de vora 50.000 habitants amb l'IBI més alt, tan sols per darrer de Reus i Elda. El tipus és actualment de l'1 per cent, i proposen reduir-lo al 0,9 per centAmalia Payà, regidora popular, explica que per a un impost d'entre 400 i 500 euros d'IBI, la rebaixa seria de 45-50 euros.

La segona rebaixa que proposen és per a l'Impost d'Activitats Econòmiques, l'IAE, en l'apartat de vies públiques. Ara el tipus està a l'1,2 i proposen deixar-lo en el 0,8 per cent, la qual cosa, segons explica Amalia Payà, suposaria un estalvi del 33 per cent en l'IAE.

Els populars han destacat aquestes dos rebaixes perquè, asseguren, aconseguirien atraure més persones i empreses a la ciutat, i convertir Alcoi "en un territori més competitiu". Però també proposen reduir l'Impost sobre Construccions, la taxa d'arreplegada de brosses o les tarifes d'aigua portable.

Amalia Payá diu que "està demostrat que es recapta més quan hi ha abaixada d'impostos, perquè la gent té diners en la butxaca per a gastar, atrau empreses si genera ocupació". El portaveu popular Quique Ruiz considera a més que es necessita "una reorganització de despesa, perquè hi ha contractes importants i desviacions de despeses en l'Ajuntament que cal revisar, com els 400.000 euros que li costa la gestió del CADA".