El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els populars demanen accions per a fomentar l'ús del carril bici

S'instal·laran comptadors de ciclistes, i es faran campanyes de conscienciació. És una petició que ha fet el Partit Popular a la comissió de Gestió Estratègica i que ha estat acceptada pel govern municipal. 

Els populars consideren que els carrils bici tenen ara mateix un ús mínim, centrat en l'esport o l'oci, i volen que la bicicleta siga una alternativa real al transport motoritzat.

Els populars asseguren que aposten perquè la bicicleta siga una alternativa real als vehicles motoritzats a la ciutat, i han traslladat una sèrie de propostes al govern municipal que, segons els populars, han sigut acceptades. 

El regidor popular Kike Cantó diu que s'ha invertit vora un milió d'euros en la construcció del carril bici, "que actualment tenen un ús mínim, bàsicament centrat en l'esport i l'oci. Necessitem que la bicicleta siga un mitjà de transport habitual i en aquest objectiu l'Ajuntament ha de fer tot el possible per a implicar els ciutadans". Per això una de les peticions és que es facen campanyes de conscienciació entre la població. 

L'altra mesura és la instal·lació de dispositius que compten les bicicletes que passen pel carril bici, i pantalles que oferisquen informació en temps real. "Aquesta mesura s'aplica a València per a "visibilitzar" l'ús que es fa de la bicicleta i altres vehicles sostenibles" diu Kike Cantó, qui ho considera "també una manera de convidar a qualsevol que veja aquests panells a unir-se a les persones que volen una ciutat més agradable i saludable".