El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els populars demanen mesures per a evitar que la crisi de l'àrea de salut d'Alcoi es repetisca aquest hivern

Quique Ruiz ha sumat a aquestes reivindicacions l'ampliació i remodelació del centre sanitari de La Bassa, al barri de la Zona Nord d'Alcoi. Tal com ha recordat Ruiz, es tracta d'un "centre que atén a 18.000 persones, i que en els seus 32 anys d'existència no ha sigut objecte de cap mena d'actuació".

Una comitiva de representants del Partit Popular, encapçalada pel portaveu de Sanitat del PP en les Corts, José Juan Zaplana, s'ha desplaçat a Alcoi per a denunciar la situació de l'àrea de salut comarcal, i per a demanar que es reforce el servei de cara a l'hivern, quan la possible arribada de malalties com la grip podria tornar a saturar el servei d'Urgències.

Zaplana ha comparegut a l'exterior del recinte de l'Hospital Verge dels Lliris (no ha estat permés que ho fera a l'interior) acompanyat del diputat popular a les Corts, Fernando Pastor; i el portaveu dels populars en l'Ajuntament d'Alcoi, Quique Ruiz. La compareixença ha estat motivada per la recent crisi a l'àrea de salut d'Alcoi, que ha desembocat en la destitució de la seua gerent, Roser Falip.

Els populars han anunciat que presentaran als diferents pobles de les nostres comarques una sèrie de mocions per a instar a la Conselleria de Sanitat a què reforce l'àrea de salut. Zaplana ha fet èmfasi en dos punts per a explicar l'actual situació de crisi. D'una banda l'absència d'inversions, que ha paralitzat els plans d'ampliació de l'Hospital Verge dels Lliris. L'última de les ampliacions promeses, tal com ha recordat Zaplana, correspon a l'àrea de pediatria, pendent des de 2016, any en què la consellera de Sanitat d'aleshores, Carmen Montón, es va personar a Alcoi per a anunciar l'inici de les obres, les quals encara no han començat. L'altra de les ampliacions previstes es troba pendent des del 2008, amb una inversió de 10 milions d'euros en època dels governs populars a l'Ajuntament d'Alcoi i la Generalitat, que no ha tingut continuïtat per part dels governs posteriors d'altres formacions.

Sumada a la falta d'inversions en infraestructures també es troba "la caiguda en picat del servei". Diferents treballadors han anat jubilant-se o desplaçant-se a altres àrees, i la Conselleria no ha cobert aquestes places, segons ha afirmat Zaplana. Per al portaveu popular en Sanitat, allò que ha provocat la saturació aquest estiu en urgències a estat la mancança d'un pla de vacacions per a substituir els treballadors. Amb els requeriments que des del Partit Popular volen dirigir a la Conselleria, busquen que es mantinguen tots els servicis de cara a la campanya d'hivern, quan el brot de grip que es deixa veure tradicionalment aquestes èpoques de l'any podria tornar a saturar el servei.

Quique Ruiz ha sumat a aquestes reivindicacions l'ampliació i remodelació del centre sanitari de La Bassa, al barri de la Zona Nord d'Alcoi. Tal com ha recordat Ruiz, es tracta d'un "centre que atén a 18.000 persones, i que en els seus 32 anys d'existència no ha sigut objecte de cap mena d'actuació".