El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els populars demanen una avaluació i seguiment dels supervivents a la residència d'Oliver

La residència DomusVi d'Alcoi

Comunicat íntegre del Partit Popular sobre la moció que presentara per reclamar un estudi de les seqüeles als residents que queden a la residència DomusVI d'Alcoi. 

El portaveu popular Quique Ruiz considera ara necessari fer un seguiment dels majors que hi ha a la residència, no sols d'aquells que han patit coronavirus, sinó també dels que han estat confinats amb falta de mobilitat. Per això presenten una moció al pròxim plenari municipal on demanen a l'Ajuntament que reclame a Sanitat aquest estudi i seguiment. A continuació, la nota íntegra dels populars alcoians.

 

El PP demana un estudi sobre les seqüeles dels supervivents del geriàtric d'Oliver

Proposa que l'Ajuntament reclame a Sanitat una avaluació i seguiment personal dels residents del centre

El Partit Popular d'Alcoi sol·licita l'elaboració d'un estudi sobre les seqüeles que puguen patir en els residents del geriàtric DomusVi Alcoi per haver patit el coronavirus o per la falta de mobilitat durant el període de confinament. El PP trasllada la petició al ple d'aquest divendres a través d'una moció amb la qual pretén que l'Ajuntament d'Alcoi inste la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a avaluar de forma personalitzada als residents del geriàtric DomusVi Alcoi i garantir una atenció adequada per a tractar aqueixes possibles seqüeles.

El portaveu del PP, Enrique Ruiz, comparteix la preocupació dels familiars dels residents que romanen ingressats en el centre per les possibles seqüeles que puguen patir a conseqüència d'haver superat la malaltia i, especialment, les provocades per la falta de mobilitat i l'aïllament per a evitar la propagació del brot durant el període de confinament. “Els residents van haver de romandre en el llit a les habitacions per la delicada situació del centre, la qual cosa ha tingut conseqüències, com a úlceres o problemes musculars”, assenyala el regidor.

A aquests problemes físics s'afigen els psicològics per l'aïllament prolongat durant mesos. Ruiz sosté que “després d'un drama que s'ha cobrat 73 vides, l'Ajuntament ha d'oferir una resposta a la preocupació dels familiars dels residents”. El regidor confia que la proposta compte amb el suport de la resta de grups. “Durant tota la crisi del coronavirus, des del PP hem impulsat iniciatives perquè l'Ajuntament estiguera al costat de les persones que pitjor l'han passat”, apunta Ruiz. “Sol·licitem a la Conselleria de Sanitat les dades sobre la incidència de la covid 19 a la ciutat i especialment en DomusVi; instem a la Generalitat que no concentrara en Oliver a residents d'altres geriàtrics i demanem a Fiscalia que investigara les causes d'un dels pitjors brots de coronavirus a Espanya”, recalca el portaveu del PP.

Segons Ruiz, l'Ajuntament d'Alcoi ha de respondre de manera contundent i intentar pal·liar el dolor que ha patit un dels col·lectius més vulnerables d'aquesta pandèmia, i per tant, exigir als responsables sanitaris mesures per a evitar l'aparició d'aquestes seqüeles o, en el seu cas, garantir un adequat tractament.