El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els populars denuncien exclusió del castellà per la no aparició del nom Alcoy en la nova rotonda del Molinar

Un dels noms a la rotonda. Imatge facilitada pel PP

El portaveu dels populars Quique Ruiz lamenta que només estiga la denominació en valencià i que el govern socialista "pretenga fomentar el valencià a costa d'eliminar el castellà".

Els populars d'Alcoi mostren la seua inconformitat amb la nova rotonda del Molinar, en concret per les 3 figures de ferro amb el nom de la ciutat en valencià, Alcoi. Consideren que la no aparició del mot 'Alcoy' és una exclusió del castellà, i lamenten que no s'haja decidit posar alguna de les figures en castellà. "Entendríem fins i tot que dels tres noms només un hagués estat en castellà, però no compartim que no hi haja ni un només", diu el portaveu popular Quique Ruiz.

Quique Ruiz explica que han preguntat en comissió informativa per aquesta decisió, i que la resposta rebuda dels socialistes advoca per potenciar el valencià. El portaveu popular diu que "compartim la necessitat de promoure l'ús del valencià, però no a costa d'eliminar deliberadament una llengua que també és oficial a la Comunitat Valenciana".