El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els populars proposen de nou els bons per a reactivar el comerç

Són uns bons que els ciutadans poden adquirir a un preu de 10 euros, i després gastar en les tendes d'Alcoi per valor de 20 euros, i la diferència l'aporta l'Ajuntament.

Cada veí podria comprar fins a 100 euros en bons, i comprar després coses per valor de 200 euros. Ho apliquen diferents municipis, ací a prop Castalla, sota el nom de 'targetes regal'. Els populars ja ho han proposat anteriorment, i ara tornen a fer la proposta perquè, asseguren, el pla Reactiva Comerç no ha funcionat. A continuació podeu llegir la nota íntegra dels populars.

 

El PP proposa crear el ‘Bono Alcoi’ per a fomentar el consum en el comerç local

Cada veí podria gastar fins a 200 euros, la meitat aportats directament per l'Ajuntament
 

El Partit Popular proposa la creació del Bono Alcoi com a instrument de foment del consum en el comerç local i reactivar l'economia d'Alcoi. El projecte ha sigut presentat a les diferents associacions de comerciants, a la Cambra de Comerç i al Consell Econòmic i Social. Els ciutadans reben bons per un valor total de 100 euros aportats per l'Ajuntament que completen aportant la mateixa quantitat. El PP defensa aquest sistema, provat amb èxit en ciutats com Bilbao, Santander o Benidorm, enfront dels tres fracassos que acumulen les campanyes comercials Reactiva Alcoi impulsades pel PSOE.

La proposta del PP està valorada en 250.000 euros per a oferir 25.000 bons de 10 euros. Cada ciutadà pot adquirir un màxim de 10 bons (100 euros aportats per l'Ajuntament). La regla de bescanvi per a cada val és de 10 euros per cada 20 euros de preu de venda, de manera que el ciutadà que canvie el val només haurà de pagar 10 euros més el seu val, per a obtindre el producte o la consumició valorada en 20 euros. Si adquireix un producte de 40 euros, podrà canviar fins a 2 vals i pagar només 20 euros en l'establiment, i així successivament. “A les ciutats en les quals s'han implantat, els bons s'han esgotat en tot just uns dies”, manifesta la regidora Lirios García. 

La regidora recalca que “no es tracta de descomptes, seria diners que rebria cada ciutadà per a poder gastar en el comerç de proximitat, l'únic objectiu de la qual és estimular el consum del comerç local, excloent a grans superfícies i franquícies”. L'impacte econòmic que generaria aquesta campanya seria de 500.000 euros com a mínim.

La iniciativa del PP elimina la càrrega burocràtica al comerciant, un dels grans inconvenients que el sector ha detectat en els Reactiva Alcoi: l'única gestió a realitzar és una sol·licitud a través d'una pàgina web. A partir d'ací, cada ciutadà rebria 100 euros, canviables en aportar un mínim de 100 euros més en compres. La descàrrega del bo seria fàcil i immediata a través de l'esmentada web.

La regidora del PP confia que el PSOE accepte el projecte i “ajude a dinamitzar el comerç local, tal com han fet altres ajuntaments”. García veu necessari apostar per nous models després dels fracassos dels plans Reactiva Alcoi. En el primer Reactiva Comerç de 2020, el pressupost va ser de 250.000 euros dels quals es van concedir només 10.400 euros. Posteriorment, en el segon reactiva comerç de 2020, es van aplicar les sobres del primer i malgrat pressupostar 241.600 euros, només es van concedir 120.944 euros. En la tercera edició ja en 2021, es van pressupostar 100.000 euros, però només es van concedir 48.000 euros.

El Bo Alcoi és la tercera iniciativa que el PP presenta per a fer costat al comerç des que va esclatar la crisi sanitària del Covid 19. El PSOE va rebutjar la proposta de creació d'una targeta 50+50, plantejada pel PP al setembre de 2020, així com la que va formular al maig de 2021 per a llançar noves campanyes de suport al sector. “És decebedor que el PSOE frene projectes interessants per al comerç. Esperem que canvie d'actitud i accepte i pose en marxa el Bo Alcoi”, conclou la regidora.