El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els populars proposen línies de suport a l'artesania festera

Els populars al·ludeixen a un estudi per a assegurar que només el disseny i la confecció dels vestits representa un volum de negoci d'1,2 milions d'euros.

Quatre línies de suport per al sector de l'artesania festera d'Alcoi. És el que planteja el Partit Popular, que demana mesures al govern local davant la suspensió de les festes de Moros i Cristians d'enguany.

Les quatre línies són les següents: incentius a la renovació d'elements festers de l'Associació de Sant Jordi, disseny i confecció de nous vestits per a la Cavalcada, la creació de nous actes i la petició d'ajuda a la Generalitat, la Diputació i el Govern central.

Els populars al·ludeixen a un estudi per a assegurar que només el disseny i la confecció dels vestits representa un volum de negoci d'1,2 milions d'euros. D'aquesta manera, han presentat a l'Associació de Sant Jordi, als grups polítics i a professionals del sector una proposta amb diverses mesures. La primera és mantindre la subvenció anual a l'Associació perquè dedique fons a la renovació d'elements festers a través d'empreses locals. La segona mesura és la renovació dels vestits de la Cavalcada de Reyes. La tercera és la generació de nous actes vinculats a la Festa però fora del calendari habitual. “Una opció és, per exemple, recuperar un acte desaparegut, com la Cavalcada de Jaume I i les seues 40 cavallers, per a vincular-lo al 9 d’octubre. A part de generar nous vestits, implica reactivar l'hostaleria i la restauració”, remarca el regidor Kiko Cantó.

Les mesures es completen amb la sol·licitud de suport econòmic de la Diputació d'Alacant, de la Generalitat Valenciana i del Govern d'Espanya per a la Festes de Moros i Cristians. “Per l'especial condició de Festa d'Interés Turístic Internacional i de Bé d'Interés Cultural, el sector econòmic vinculat a la celebració alcoiana ha de
comptar amb el suport de totes les administracions
”, conclou Cantó.