El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els populars reclamen al govern que definisca el model de gestió d'aigua que volen per a Alcoi

El portaveu popular Quique Ruiz. Imatge d'arxiu

Els populars critiquen l'actual situació del contracte de l'aigua, de l'any 2000 i ja prorrogat. Consideren que el govern ho fa de manera premeditada per concloure la legislatura "sense fer res".

El portaveu popular Quique Ruiz es mostra molt crític amb el govern i qualifica de "burla" la gestió de l'aigua. Asseguren que conclourà la legislatura prorrogant el contracte de l'any 2000, sense estudis de diferents opcions, sense auditoria per determinar la situació del servei i sense traure un nou contracte.

Quique Ruiz considera que el govern municipal del PSOE "frena de manera premeditada el procés de renovació del servei", i reclama concreció sobre el model de gestió que volen per a la ciutat. Els populars volen que es traga de nou el concurs, i consideren que el no fer-ho suposa que el govern socialista "s'oposa al fet que l'Ajuntament es beneficie de la competència entre empreses".

A continuació, la nota íntegra del Partit Popular sobre la gestió de l'aigua.

 

El PP d'Alcoi qualifica de “burla” el fre del PSOE a la renovació del servei d'aigua

Alerta que l'objectiu del Govern és tancar la legislatura prorrogant el contracte signat en 2000
 

El Partit Popular qualifica de “burla” la gestió del servei de l'aigua per part del Govern local, del PSOE. El seu portaveu, Enrique Ruiz, acusa el Govern de frenar de manera premeditada el procés de renovació del servei per a acabar la legislatura “sense fer res i prorrogant l'actual contracte en contra dels interessos de la ciutat”. Ruiz és molt crític amb el Govern: “Van deixar que el contracte caducara i deixaran que acabe la legislatura sense renovar el servei”, afirma.

El regidor del PP lamenta que el PSOE no haja fet res per definir el model de gestió del servei. Ruiz apunta que el Govern va aconseguir aprovar el pressupost d'enguany prometent a Podemos la creació d'una empresa pública per a gestionar l'aigua, un compromís que després va rebaixar a l'organització d'unes jornades amb experts. “Al final no ha fet ni una cosa ni l'altra i ací no passa res”, assenyala Ruiz.

El regidor recalca que el Govern ni tan sols s'ha dignat a estudiar les diverses fórmules de gestió i subratlla que des de juny, quan el PSOE va aprovar la pròrroga de l'actual contracte, no hi ha hagut “ni un sol avanç en la futura gestió del servei”. Ruiz critica que el Govern mantinga “la desídia que ens va portar a una pròrroga forçosa sense oferir, després de 9 anys al capdavant de l'Ajuntament, una proposta de model de gestió de l'aigua”.

El regidor retrau al Govern que no haja sigut capaç d'encarregar una auditoria per a determinar la situació del servei. I critica que el PSOE no traga a concurs un nou contracte. “El Govern impedeix directament obtindre un millor servei a millor preu. S'oposa al fet que l'Ajuntament es beneficie de la competència entre empreses”, assenyala Ruiz, qui recorda que altres municipis similars a Alcoi han ingressat entre 6 i 12 milions d'euros sol per adjudicar el contracte.

“No podem tolerar la indolència d'un Govern que no fa res per actualitzar el servei públic d'aigua i que s'està burlant dels ciutadans i dels seus representants a l'Ajuntament”, resumeix el portaveu del PP. “El PSOE i especialment el regidor Jordi Martínez ha d'explicar a qui beneficia una pròrroga que manté un servei de fa 20 anys i impedeix licitar un nou contracte que renove la xarxa d'aigua i millora la situació econòmica de l'Ajuntament”, conclou Ruiz.