El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els populars reclamen coordinació institucional per obrir el CEEM d'Alcoi

El CEEM al Barranquet del Soler

Els populars reclamen a la Generalitat que avance els tràmits per a equipar les instal·lacions i contractar el personal del CEEM. 

El Partit Popular assegura que les declaracions en València i Alcoi sobre la situació del Centre de Malalts Mentals del Barranquet del Soler no coincideixen, i mentre que l'Ajuntament diu que ja ha cedit l'edifici, Generalitat assegura que encara no ha rebut aquesta cessió.

La regidora popular Amalia Payá lamenta la "nul·la coordinació entre l'Ajuntament i Polítiques inclusives" i creu que hi ha "falta de voluntat" d'obrir el CEEM que, recordem, fa 10 anys que està pendent posar-se en marxa.

A continuació, el comunicat íntegre dels populars alcoians.

 

El PP lamenta la falta de voluntat per a agilitar l'obertura del CEEM


Critica la nul·la coordinació entre l'Ajuntament i Polítiques Inclusives, que dilata amb més tràmits la posada en marxa del centre

El Partit Popular d'Alcoi lamenta la “falta de voluntat” de la Generalitat per a agilitar l'obertura del Centre Específic de Malalts Mentals (CEEM) d'Alcoi, pendent des de fa deu anys. La regidora Amalia Payá adverteix de la nul·la coordinació entre l'Ajuntament i la conselleria, que ofereixen versions diferents sobre el procés d'obertura. I adverteix que, després de la cessió de l'edifici, seran necessaris nous tràmits que allargaran encara més la posada en marxa del servei.

A preguntes del grup parlamentari del Partit Popular en les Corts Valencianes, Oltra respon, en contra del manifestat pel Govern local, del PSOE, que la Generalitat encara no ha acceptat la cessió de l'edifici. La regidora Aranza de Gràcia va afirmar al febrer que la Generalitat ja havia acceptat aqueixa cessió. Amalia Payá lamenta no sols que la Generalitat “seguisca sense fixar data per a obrir un servei bàsic per a Alcoi i per a la comarca”, sinó “la falta de coordinació entre l'Ajuntament i el Govern valencià, cadascun dels quals ofereix versions diferents per a tapar un retard vergonyós en l'obertura del centre”.

La resposta escrita d'Oltra, adverteix Payá, deixa clar que la cessió de l'edifici no és, ni molt menys, l'últim tràmit que resta per a obrir el centre: a part d'equipar l'edifici i contractar el nou personal és necessari tramitar les autoritzacions de funcionament. La contestació escrita de la consellera és molt clara: “Quan es faça efectiva la cessió, equiparem el centre i realitzarem els tràmits necessaris perquè obtinga l'autorització com a centre per a persones amb malalties mentals d'acord amb el que preveu el decret d'ordenació del sistema públic valencià de serveis socials i la normativa específica que recull les condicions materials per al seu funcionament”. Segons aqueixa normativa, els tràmits poden prolongar-se durant més de sis mesos.

Referent a l'equipament, Oltra insisteix que la licitació “es farà quan es completen els tràmits de cessió en favor de la Generalitat”. I sobre la dotació de personal es limita a assenyalar que es farà “amb la major celeritat possible”. Com subratlla Amalia Payá, en tot moment la consellera eludeix oferir dates o terminis concrets.

La regidora del PP no entén per què la Generalitat no avança els tràmits per a equipar les instal·lacions i contractar el personal. “Estem perdent més temps per a obrir un edifici que hauria d'estar operatiu des de fa 10 anys i que, segons l'alcalde, anava a estar en funcionament durant 2015”, manifesta.