El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els populars reclamen mesures per parar el fort increment de casos a Alcoi

L'increment de contagis a Alcoi en l'últim cap de setmana genera conflicte entre populars i socialistes. Els primers critiquen la falta de transparència i considera que el govern està "desaparegut". Per la seua banda els socialistes asseguren que l'Ajuntament fa setmanes que va prendre mesures.

Asseguren que en l'última actualització Alcoi va registrar el sisé pitjor increment de casos a tota la Comunitat Valenciana, i reclamen a l'Ajuntament més informació sobre els informes "que justifiquen les mesures adoptades durant les últimes setmanes i les que es puguen adoptar a partir d'ara".

El portaveu popular Quique Ruiz reclama al consistori que "aparega i reclame totes les dades per a analitzar la situació, conéixer les causes de l'increment de la incidència de la malaltia i aplicar noves mesures". 

A continuació, la nota íntegra facilitada pel Partit Popular d'Alcoi. Per la seua banda, els socialistes han penjat a la web del partit una nota, on asseguren que l'Ajuntament "fa setmanes que té estrictes mesures per a frenar l'avanç de la Covid-19". 

 

 

El PP proposa mesures per a atallar el fort augment de casos de covid a Alcoi


Reclama més vigilància, campanyes de conscienciació i el tancament de parcs infantils després de superar els 500 casos per cada 100.000 habitants

El Partit Popular d'Alcoi reclama mesures per a atallar el fort increment de casos de covid a la ciutat. En els últims 15 dies el municipi ha registrat 305 positius per PCR, la qual cosa representa una taxa de 500 casos per 100.000 habitants. El portaveu del PP, Enrique Ruiz, veu necessari que el Govern local “aparegui i reclami totes les dades per a analitzar la situació, conèixer les causes de l'increment de la incidència de la malaltia i aplicar noves mesures”.

El regidor del PP adverteix que les dades d'Alcoi són els sisens pitjors de tota la Comunitat Valenciana i alerta que cada vegada s'aproximen més als d'Elda, municipi que roman confinat des de principis d'octubre. “Només el cap de setmana es van produir 179 casos i a l'Ajuntament ningú s'immuta”, lamenta Ruiz. El regidor reclama dades sobre l'estat d'ocupació de llits hospitalaris, així com de la Unitat de Vigilància intensiva. “Les xifres que ens arriben són preocupants, especialment en l'UCI”, sosté.

El portaveu del PP entén que l'Ajuntament ha de prendre mesures per a frenar contagis: “Dins de les limitacions que té el Consistori, ha de reforçar les campanyes d'informació i conscienciació, augmentar la vigilància per a impedir concentracions i valorar el tancament de parcs infantils”, detalla l'edil. “Tenim un Govern que, igual que en la primera ona de la pandèmia, torna a estar desaparegut”, puntualitza.

La preocupació del PP per l'evolució de la pandèmia ve des de lluny. En l'últim ple va sol·licitar una reunió urgent amb els responsables del departament de Salut perquè informessin els alcaldes la incidència del coronavirus, la seva evolució, l'estat d'ocupació dels serveis sanitaris i les mesures adoptades per a frenar la transmissió del virus. “Encara no hem tingut resposta”, lamenta el regidor.

Ruiz subratlla que les resolucions per les quals Sanitat va acordar restriccions a principis de mes a Muro i Ibi o en els centres de majors d'Alcoi feien referència al “descontrol” de la transmissió de la malaltia. “Una situació tan complexa exigeix, en primer lloc, la màxima transparència per a aconseguir la màxima coordinació entre Sanitat i els ajuntaments”, recalca Ruiz. Segons assenyala, ”necessitem conèixer tots els informes que justifiquen les mesures adoptades durant les últimes setmanes i les que es puguin adoptar a partir d'ara. La situació sanitària fan necessària que la Conselleria de Sanitat ofereixi als ajuntaments la màxima informació i que el Govern local reaccioni”.