El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els populars reclamen que es paralitze la conversió a vianants del centre d'Alcoi

Detallen una sèrie de problemes que consideren són "fruit de la precipitació i de la improvisació".

El portaveu popular Quique Ruiz reclama una moratòria en la conversió del centre d'Alcoi en zona de vianants. Recordem que està previst que el pròxim 29 de març es tanquen al trànsit els carrers inclosos dins la nova ordenança, i Ruiz considera que les "presses" del govern generaran diversos problemes.

Concreta, per exemple, que els veïns de la plaça de Dins o el passeig Rigoberto Albors no poden demanar permisos per no estar els carrers inclosos en l'àmbit d'actuació; o que els comerciants xicotets tenen problemes per què els proveïdors que "no modificaran les seues rutes" per adaptar-se als horaris de repartiment. També critica la falta d'aparcaments o que el trànsit "pot arribar a multiplicar-se per 10 a Casablanca en hores punta i superar els 1.000 vehicles per hora en Sant Jaume".

A continuació, la nota íntegra dels populars d'Alcoi.

 

 

El PP exigeix la paralització immediata de la conversió en zona de vianants


Veïns i comerciants alerten dels primers problemes per la precipitació en l'aprovació de l'ordenança
 

El grup municipal del Partit Popular a l'Ajuntament d'Alcoi exigeix al Govern municipal, del PSOE, la paralització immediata de la posada en marxa de la conversió en zona de vianants del Centre de la ciutat, prevista per al 29 de març. El portaveu del PP, Quique Ruiz, alerta que les “presses” amb les quals el Govern ha volgut activar el procés estan generant els primers problemes: veïns que no poden sol·licitar els permisos i comerciants en conflicte amb els seus distribuïdors pel limitat temps de repartiment.

Ruiz adverteix de la preocupació ciutadana davant les primeres conseqüències de la conversió en zona de vianants, abans fins i tot de la seua entrada en vigor. El regidor explica que els residents en edificis de la plaça de Dins, i del passatge Rigoberto Albors no poden sol·licitar permisos perquè aquests carrers no estan incloses en l'àmbit de conversió en zona de vianants. “Estem comprovant que la planificació té manques que són fruit de la precipitació i de la improvisació”, manifesta Ruiz.

Una situació idèntica es produeix entre els comerciants, que troben problemes amb els proveïdors pel restringit espai de temps habilitat per al repartiment: de 8.30 a 10.30 i de 19.30 a 20.30 hores. “Molts comerços tindran serioses dificultats per a proveir-se perquè són xicotets establiments pels quals els proveïdors no modificaran les seues rutes”, subratlla el regidor.

En el pla tècnic, Ruiz assenyala que la plataforma per a sol·licitar els permisos és poc accessible i indica errors si les dades s'emplenen en castellà. A aquest inconvenient se suma el retard en l'habilitació del gran espai d'aparcament de La Riba. “Encara que portem anys exigint solucions per a pal·liar les 262 places a eliminar en el Centre, la conversió en zona de vianants entrarà en vigor sense solucionar el problema d'aparcament”, apunta.
El portaveu del PP insisteix a reclamar la paralització de l'aplicació de l'ordenança. “Ja vam dir que l'ordenança estava molt verda com per a ser aprovada en el ple. De fet, els estudis sobre capacitat de trànsit als carrers de Casablanca i Sant Jaume han arribat amb la conversió en zona de vianants aprovada pel Govern. És un despropòsit”, afirma Ruiz. Segons aqueixos estudis, el trànsit pot arribar a multiplicar-se per 10 a Casablanca en hores punta i superar els 1.000 vehicles per hora en Sant Jaume.

Ruiz reitera que el Govern “encara és a temps de rectificar i aplicar una moratòria en l'aplicació de l'ordenança per a buscar el consens que fins ara ha negat a veïns i comerciants”.