El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els populars reclamen un pla de rescat per a l'hostaleria

La regidora popular Lirios García

La regidora Lirios García recorda que el sector s'ha vist obligat a un tancament "forçat pel descontrol del coronavirus a la ciutat", i reclamen ajudes directes per evitar el tancament de negocis o la pèrdua de llocs de treball.

El Partit Popular considera que "mesures dràstiques contra la pandèmia han d'acompanyar-se d'ajudes directes". Així, reclamen a la Generalitat, com a "responsable del tancament dels establiments d'hostaleria", mesures compensatòries. També volen que l'Ajuntament done suport al sector "a través d'ajudes directes i de campanyes de promoció que incentiven el servei a domicili".

A continuació, la nota íntegra facilitada pel Partit Popular d'Alcoi:

 

 

El PP d'Alcoi demana un pla de suport a l'hostaleria


Proposa mesures per a compensar el tancament del sector forçat pel descontrol del coronavirus a la ciutat

La portaveu adjunta del grup municipal del Partit Popular d'Alcoi, Lirios García, reclama al Govern local, del PSOE, un pla de rescat per a ajudar i atendre les necessitats de l'hostaleria, forçada a tancar per la Generalitat dins de les mesures per a frenar el descontrol del coronavirus a la ciutat. García defensa que les “mesures dràstiques contra la pandèmia han d'acompanyar-se d'ajudes directes per a evitar el tancament de negocis i la destrucció d'ocupació”.

La creació d'una línia d'ajuda específica per al sector hostaler ja figurava en les línies bàsiques plantejades al desembre pel PP al pressupost de l'Ajuntament per a 2021. “El tancament decretat per la Generalitat fa més necessària encara la implicació de l'Ajuntament per a oferir ajudes de rescat al sector”, exposa García.

El PP d'Alcoi se suma a la proposta formulada pel partit a escala provincial. “La Generalitat, responsable del tancament dels establiments d'hostaleria, ha d'adoptar mesures compensatòries. No pot obligar al fet que els negocis tanquen sense oferir-los una contraprestació”, assenyala. En la seua opinió, l'Ajuntament ha d'oferir també un suport complementari, a través d'ajudes directes i de campanyes de promoció que incentiven el servei a domicili.

La regidora del PP adverteix que, sense mesures urgents i concretes de suport, el sector hostaler agreujarà la situació de crisi econòmica que pateix la ciutat. García ofereix el seu suport al Govern local a l'hora de consensuar “solucions útils” per als sectors més afectats per la pandèmia.