El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els ports de Confrides, Biar i Tibi, atractius de les etapes de la Volta Ciclista a Espanya 2019 al pas per les comarques

Paper destacat dels nostres municipis en el recorregut, una zona de grans ciclistes com ara Belda, Sánchez, Plaza o Valls.

Dues etapes de la pròxima Volta Ciclista a Espanya transiten per les nostres Comarques de la mà de la Diputació d'Alacant. Els ports de Confrides, Biar i Tibi; i l'alt de Benilloba, els entrebancs muntanyencs per als dies 2 i 3 de competició.

Els dies 25 i 26 d'agots, la Volta Ciclista a Espanya transitarà per les carreteres, ports i municipis de les nostres comarques. La Diputació d'Alacant, valedora de la prova en la província, ha aconseguit que la tercera prova en ruta més important del món passe per 60 pobles de la Costa Blanca. Una etapa, la tercera, eixirà d'Ibi.

Potser un dels atractius de les dues etapes que afecten el nostre territori serà el dels ports de muntanya. Ja sabem que Alacant i el seu interior és bressol de grans ciclistes als que els agrada pujar costera amunt. Vicent Belda (Cocentaina), Mariano Sánchez (Ibi), Rubén Plaza (Ibi) i Rafa Valls (Cocentaina) són potser els quatre ciclistes més coneguts de la zona, els últims dos encara en actiu. Doncs, la Volta 2019 recorrerà almenys quatre ports o alts de certa duresa. El dia 25, en l'etapa Benidorm-Calp (193 kilòmetres), pujaran l'Alt de Benilloba i el port de Confrides, de segona categoria.

 

Foto del Port de Confrides

 

Per al dia 26, en l'etapa Ibi-Alacant (186) els ciclistes participants s'hauran d'enfrontar als Ports de Biar i de Tibi, tots dos de tercera categoria però molt exigents.

A banda dels xicotets municipis, com es pot comprovar en el vídeo, la Volta passarà de ple per Alcoi i per Ibi. en total, per 21 localitats.