El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els premis “9 d’Octubre” a Ontinyent ja tenen guardonats

  • L’empresari Sergio Pomar, al voluntariat forestal de “Ontinyent contra el Foc”, a la mestra i filòloga Tudi Torró i a la fàbrica de farines “La Concepción, guardonats

Aquest any, es reconeix el treball de l’empresari Sergio Pomar, el voluntariat forestal de “Ontinyent contra el Foc”, la mestra i filòloga Tudi Torró i la fàbrica de farines “La Concepción”.

A l’any 2021, els premis “9 d’octubre” concedits per l’Ajuntament d’Ontinyent a les diferents persones i entitats per la seua tasca en benefici de la societat, reconeixen a L’empresari Sergio Pomar, al voluntariat forestal de “Ontinyent contra el Foc”, a la mestra i filòloga Tudi Torró i a la fàbrica de farines “La Concepción”.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que la tria dels homenatjats “naix de l’acord i el consens de tots els partits” tal i com ja es fa des de l’última dècada a la vegada que felicitava a totes i tots els guardonats.

En primer lloc, el mèrit del desaparegut empresari ontinyentí Sergio Pomar Montahud es destaca tant la seua trajectòria professional com l’estima pel seu poble i la seua humanitat. Aquest tècnic en Enginyeria Electrònica per la UPV, va fundar en 1987 l’empresa INEL, i va ostentar diversos càrrecs a entitats com Feníe Energía;  Fundació Feníe Energía; ASELEC o COEVAL, a més d’estar implicat en les entitats de les festes de la Purissima i dels Moros i Cristians, com a primer tro dels Abencerrajes i pregoner del Mercat Medieval.

Per altra banda, el voluntariat forestal del programa municipal “Ontinyent contra el Foc” ve fent des de 2014 vigilància preventiva dels incendis al terme municipal durant l’estiu. Com a exemple d’aquesta tasca es posa l’actuació del passat 5 de juliol, quan Inma Sempere i Lola Belda,  voluntàries del programa, van rescatar i evacuar dos joves que anaven a un vehicle accidentat al Camí de Gamellons, mobilitzant el dispositiu antiincendis i guiant als bombers fins al lloc dels fets per evitar que l’incendi del cotxe accidentat provocara un greu incendi forestal.

La mestra i filòloga ontinyentina Maria Virtuts Torró Ferrero, més coneguda com Tudi Torró, és una mestra, professora de la UA, i des de l'any 2019 membre de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. La seua activitat ha estat sempre relacionada amb l’ensenyament, la coordinació docent i la gestió educativa, i a la seua trajectòria destaca l’activitat professional, divulgadora, compromesa amb l’educació pública i en valencià, i la llengua i la cultura valencianes. Ha publicat diversos llibres i materials educatius per a educació primària i secundària, llibres didàctics i materials curriculars de valencià; i ha estat guardonada amb diversos premis com el Vicent Ventura de 2014 o el Premi Joan Baptista Basset de 2018, entre d’altres.

I finalment, la fàbrica de farines “La Concepción”, ubicada al número 15 del carrer Ramón i Cajal d’Ontinyent, es destaca com a “part de la història de la ciutat durant l’últim segle” aprofitant el seu centenari. L’empresa familiar, hereua de l’activitat que es prestava al Molí Descals, va obrir les portes a l’estiu de 1921, i des d’aleshores ha estat testic i supervivent de tota mena de moments històrics. La fàbrica a més, és un edifici protegit al catàleg municipal, que conserva una façana que ha seguit inalterable i ben conservada front al pas del temps. El premi pretén reconèixer el treball de les quatre generacions que han dut endavant l’empresa durant tot aquest temps.