El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els Premis Ovidi arriben a les Corts amb el PP, qui demana que no se subvencione entitats que donen suport a l'independentisme

Portaveu de Cultura del Grup Popular en les Corts, Luis Martínez / PP

Jordi Cuixart, president d'Omnium Cultural actualment empresonat, fou guardonat amb el 'Premi Ovidi Montllor a la Llibertat d’Expressió i Suport a la Cultura'.

Luis Martínez, portaveu de Cultura del PP a les Corts, ha sol.licitat a les Corts que no es tornen a subvencionar actes com els Premis Ovidi, per fer "apologia de l'independentisme". Jordi Cuixart, president d'Omnium Cultural actualment empresonat, fou guardonat amb el 'Premi Ovidi Montllor a la Llibertat d’Expressió i Suport a la Cultura'.

Els populars també veuen malament que asistira el president de les Corts, Enric Morera, a l'acte que ha tingut lloc al Teatre Calderón. Ací podeu llegir el comunicat complet del Partit Popular:

El PP demana en les Corts que no se subvencione a entitats que facen apologia de l'independentisme

El portaveu de Cultura del Grup Popular en les Corts, Luis Martínez, ha anunciat la presentació d'una esmena als pressupostos de la Generalitat 2021 en les quals se sol·licita que no es donen subvencions públiques a entitats que facen apologia de l'independentisme en la Comunitat Valenciana.

L'esmena ve provocada pel patrocini de la Generalitat dels premis Ovidi Montllor que en la seua edició d'enguany ha guardonat a l'independentista condemnat Jordi Cuixart en un acte celebrat el passat cap de setmana a Alcoi i que va comptar amb la presència de la segona autoritat de la Comunitat Valenciana, Enric Morera”. L'acte està promocionat per la Generalitat, Ajuntament d'Alcoi, Ajuntament de Bocairent i Escola Valenciana.

Per a Luis Martínez “no es pot tolerar que es donen subvencions públiques per a actes d'exaltació de les tesis independentistes que ataquen el nostre Estatut d'Autonomia i la Constitució Espanyola. És inadmissible que hi haja participació pública i institucional en uns premis que exalten al condemnat Jordi Cuixart i que, en la seua al·locució des de Lledoners, va presumir de les tesis independentistes”.

Finalment, el portaveu popular ha assenyalat que “esperem que la resta de grups de les Corts donen suport a aquesta proposta perquè les institucions públiques no haurien de contribuir a fomentar l'odi i l'enfrontament ni a difondre una ideologia pancatalanista en la nostra terra”.