El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els pressupostos participatius 2020 inclouran tallers per a facilitar la presentació de propostes

Teresa Sanjuán, regidora de Participació (centre), presenta la sisena convocatòria acompanyada de dos tècniques del departament de Participació.

La quantitat a destinar serà de 400.000 euros, 320.000 dels quals en matèria d'inversió i els restants 80.000 en concepte de despesa corrent.

La sisena edició dels pressupostos participatius d'Alcoi inclou una novetat en el procés de recollida de propostes. A la presentació telemàtica i presencial a través d'urnes, enguany s'organitzaran tallers on tècnics de participació orientaran a la ciutadania en la formulació de propostes. La convocatòria disposarà de 400.000 euros de pressupost, i el resultat de les propostes escollides s'anunciarà abans del 31 de gener de 2020.

Els tallers participatius tindran lloc per una part els dies 15 i 17 d'octubre en horari de 18 a 20 hores; i de l'altra els dies 22 i 24 d'octubre amb el mateix horari. Tots ells es realitzaran en l'aula de formació ubicada en les dependències de la Policia Local. La particularitat d'aquesta modalitat és que cada proposta no necessitarà 50 avals per a passar a la següent fase, tal com ocorre en les altres dues vies. La regidora de Participació, Teresa Sanjuán, afirma que els tècnics que imparteixen els tallers "assessoraran en la formulació de propostes, justificant la viabilitat de cadascuna d'elles". La presentació de propostes telemàtica tindrà lloc del 7 al 27 d'octubre a través d'aquest enllaç. Presencialment, les urnes estaran dipositades en aquet mateix termini en les biblioteques municipals, els centres de majors, i al departament de participació.

Calendari

Del 9 al 22 de desembre de 2019 tindrà lloc el període de votacions de les propostes. La modalitat serà també tant presencial com de manera telemàtica al web de Participació. Prèviament, de l'11 de novembre al 2 de desembre de 2019, haurà tingut lloc el termini de valoració de les propostes per part dels tècnics municipals. Els resultats de les votacions amb les propostes més votades s'anunciarà abans del 31 de gener de 2020.

Quantia econòmica i modalitat de propostes

La quantitat a destinar serà de 400.000 euros, 320.000 dels quals en matèria d'inversió i els restants 80.000 en concepte de despesa corrent. En el capítol d'inversions s'atendran propostes que afecten activitats i programes de Cultura i Benestar Social.

Quant a la tipologia de les propostes, es contemplen quatre àrees: mobilitat i accessibilitat, espais oberts i públics, projectes municipals, així com equipament i infraestructura.