El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Els programes europeus inicien la seua 'desescalada' recuperant la mobilitat entre països

Un dels actes celebrats abans de la pandèmia./ Crea360

La consultora de Cocentaina Crea360 comença a reprendre les dinàmiques de mobilitat i a participar dels primers intercanvis i tallers presencials.

La crisi sanitària mundial generada per la Covid19 va frenar en sec les mobilitats associades als diversos programes europeus en curs. Aquests projectes europeus basen precisament en els desplaçaments, viatges i intercanvis geogràfics, gran part del seu contingut.

Així i tot, durant els últims mesos les eines digitals han possibilitat continuar celebrant trobades i tallers a distància i mantindre el contacte entre els participants de tots els punts de la Unió Europea.

En aquests moments, amb el procés de vacunació en marxa i amb els mecanismes de prevenció i seguretat més avançats i consolidats, ja s'estan començant a celebrar les primeres mobilitats europees seguint els més estrictes protocols sanitaris.

Així ho explica Alberto Lorente Saiz, European Project Manager de la consultora especialitzada Crea360: “És molt important començar a recuperar la mobilitat en els programes i projectes europeus”, apunta Lorente, un expert en això de les mobilitats europees. “Per descomptat”, afig, “s'ha de fer sent molt estrictes amb els protocols sanitaris, amb prevenció i prudència abans de res. Però la trobada física i l'intercanvi és fonamental per a aquestes iniciatives que promouen precisament la cooperació i la col·laboració entre agents de diferents països com a font de creixement i de cerca de fórmules alternatives i innovadores per al desenvolupament dels territoris. Europa ens ofereix un marc incomparable d'oportunitats per al creixement col·lectiu, especialment per als més joves, i hem de recuperar a poc a poc aqueix contacte i aqueixes dinàmiques de treball en equip”.

Precisament, dins del programa Erasmus+, Crea360 té previstes algunes mobilitats per als pròxims mesos. La primera d'elles arribarà a mitjan juny amb una trobada organitzada per l'Ajuntament de Benejúzar (Alacant), el qual en aquests moments està tancant tots els preparatius perquè la localitat puga acollir un intercanvi juvenil amb 36 joves de sis països europeus diferents.

Al setembre la cosa sembla que va agafant forma amb 3 cites més: en la localitat de L'Orxa (Alacant) hi ha previst un curs sobre turisme cultural per a treballadors en l'àmbit de la joventut; en Aras de los Olmos (València) un sobre noves tecnologies i ocupació en el medi rural; i, finalment, des de Crea360 coordinaran dos cursos per a treballadors en l'àmbit de la joventut a Extremadura, liderats per la xarxa de cooperació del patrimoni cultural lligat a l'emperador Carles V sobre turisme gastronòmic, turisme sostenible i economia circular.